Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Use of High-Resolution Accurate Mass Spectrometry for studying of the changes of the proanthocyanidins during beer brewing process (poster)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001022" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001022 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.imsc2014.ch/" target="_blank" >http://www.imsc2014.ch/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Use of High-Resolution Accurate Mass Spectrometry for studying of the changes of the proanthocyanidins during beer brewing process (poster)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Proanthocyanidins represent a group of condensed flavan-3-ols, such as procyanidins, prodelphinidins and propelargonidins that can be found in many plants. Hops and barley, as an ingredients used in the brewing industry, represent an important natural sources of these bioactive polyphenols, which can contribute to prevention of several civilization diseases, owing to their antioxidant and radical scavenging activity. Previously study showed that in the hops can be found significant amounts of di-, tri-and tetramer proanthocyanidins consisting of (epi)catechin and (epi)gallocatechin [1]. The intention of this work was to determine the proanthocyanidins composition and describe their changes during whole beer brewing process.International Mass Spectrometry Conference (IMSC 2014), Geneva, Switzerland, August 24-29, 2014.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of High-Resolution Accurate Mass Spectrometry for studying of the changes of the proanthocyanidins during beer brewing process (poster)

  • Popis výsledku anglicky

    Proanthocyanidins represent a group of condensed flavan-3-ols, such as procyanidins, prodelphinidins and propelargonidins that can be found in many plants. Hops and barley, as an ingredients used in the brewing industry, represent an important natural sources of these bioactive polyphenols, which can contribute to prevention of several civilization diseases, owing to their antioxidant and radical scavenging activity. Previously study showed that in the hops can be found significant amounts of di-, tri-and tetramer proanthocyanidins consisting of (epi)catechin and (epi)gallocatechin [1]. The intention of this work was to determine the proanthocyanidins composition and describe their changes during whole beer brewing process.International Mass Spectrometry Conference (IMSC 2014), Geneva, Switzerland, August 24-29, 2014.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA14-10233S" target="_blank" >GA14-10233S: Humulus Lupulus L. - zdroj látek s antimikrobiálními účinky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů