Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001023" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001023 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)
Popis výsledku v původním jazyce
Proanthokyanidiny představují skupinu kondenzovaných flavan-3-olů, a to, prokyanidinů, prodelphinidinů a propelargonidinů, které lze nalézt v mnoha rostlinách. Chmel a ječmen, jzákladní suroviny piva, jsou významným přírodních zdrojů těchto bioaktivníchpolyfenolů, které mohou přispět k prevenci některých civilizačních chorob, vzhledem k jejich schopnosti zachycovat volné radikály radikálů (antioxidační schopnost). Dřívější studie ukázala, že v chmelu lze nalézt značné množství di-, tri- a tetramer proanthokyanidinů složené z jednotek (epi) katechinu a (epi) gallocatechinu Záměrem této práce bylo zjistit profil proantokyanidinů ve chmelu a jeho změnu během celého varního procesu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23.-24.10. 2014.
Název v anglickém jazyce
Traceability of proanthocyanidins during the brewing process using LC-HR/MS mass spectroscopy (poster)
Popis výsledku anglicky
Proanthocyanidins represent a group of condensed flavan-3-ols, such as procyanidins, prodelphinidins and propelargonidins that can be found in many plants. Hops and barley, as an ingredients used in the brewing industry, represent an important natural sources of these bioactive polyphenols, which can contribute to prevention of several civilization diseases, owing to their antioxidant and radical scavenging activity. Previously study showed that in the hops can be found significant amounts of di-, tri-and tetramer proanthocyanidins consisting of (epi)catechin and (epi)gallocatechin. The intention of this work was to determine the proanthocyanidins composition and describe their changes during whole beer brewing process. 37th Brewing and Malting Conference. Pilsen, Czech Republic, October 23-24, 2014.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů