Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001023" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Proanthokyanidiny představují skupinu kondenzovaných flavan-3-olů, a to, prokyanidinů, prodelphinidinů a propelargonidinů, které lze nalézt v mnoha rostlinách. Chmel a ječmen, jzákladní suroviny piva, jsou významným přírodních zdrojů těchto bioaktivníchpolyfenolů, které mohou přispět k prevenci některých civilizačních chorob, vzhledem k jejich schopnosti zachycovat volné radikály radikálů (antioxidační schopnost). Dřívější studie ukázala, že v chmelu lze nalézt značné množství di-, tri- a tetramer proanthokyanidinů složené z jednotek (epi) katechinu a (epi) gallocatechinu Záměrem této práce bylo zjistit profil proantokyanidinů ve chmelu a jeho změnu během celého varního procesu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23.-24.10. 2014.

  • Název v anglickém jazyce

    Traceability of proanthocyanidins during the brewing process using LC-HR/MS mass spectroscopy (poster)

  • Popis výsledku anglicky

    Proanthocyanidins represent a group of condensed flavan-3-ols, such as procyanidins, prodelphinidins and propelargonidins that can be found in many plants. Hops and barley, as an ingredients used in the brewing industry, represent an important natural sources of these bioactive polyphenols, which can contribute to prevention of several civilization diseases, owing to their antioxidant and radical scavenging activity. Previously study showed that in the hops can be found significant amounts of di-, tri-and tetramer proanthocyanidins consisting of (epi)catechin and (epi)gallocatechin. The intention of this work was to determine the proanthocyanidins composition and describe their changes during whole beer brewing process. 37th Brewing and Malting Conference. Pilsen, Czech Republic, October 23-24, 2014.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů