Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tradiční ječmenářský seminář - Obilka ječmene pohled na povrch

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001043 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tradiční ječmenářský seminář - Obilka ječmene pohled na povrch

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obilka ječmene pohled na povrch. Poškozená zrna ječmene způsobují problémy v potravinářství i krmivářství a mohou negativně ovlivnit i kvalitu finálního výrobku. Výskyt jednotlivých typů vad a poškození zrn ječmene je popisován a hodnocen v různých státních, oborových či podnikových normách a předpisech uplatňovaných v odběratelsko dodavatelských vztazích. Z hlediska dopadu jednotlivých typů vad a poškození na výrobu sladu je možno je rozdělit poškození do dvou skupin. Nejzávažnějšími typy poškození jsou poškození, která znemožní zrnu ječmene ve sladovně vyklíčit. Do druhé skupiny patří takové vady a poškození, která nebrání zrnu ječmene klíčit. Klíčení však probíhá v jiném rytmu, než u zrn zdravých, nepoškozených. Dále do této skupiny můžeme zařadit vady či poškození, které neovlivní klíčení, ale ovlivní finální vzhled vyrobeného sladu.. Přednáška, Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 4. 11. 2014.

  • Název v anglickém jazyce

    Traditional barley seminar - Barley caryopsis view of the surface

  • Popis výsledku anglicky

    Barley caryopsis view of the surface. Damaged barley grains cause problems in food and feed industries and can also negatively affect quality of the final product. The occurrence of the individual types of damages and defects of barley grain is describedand assessed in various state, professional or company standards and rules applied in customer - supplier relationships. In terms of the impact of the individual types of defects and damages on malt production, these can be split into two groups. The most serious types of damages are those that prevent germination of barley grain in the malt house. The second group includes the defects and damages that do not prevent barley grain to germinate, nevertheless, germination proceeds in another rhythm than in healthy, undamaged grains. Further, this group includes defects and damages which do not affect germination but affect a final appearance of the produced malt. Lecture, Traditional barley seminar, Pilsen, Czech Republic, November 4, 201

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů