Tradiční ječmenářský seminář - Obilka ječmene pohled na povrch
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001043 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tradiční ječmenářský seminář - Obilka ječmene pohled na povrch
Popis výsledku v původním jazyce
Obilka ječmene pohled na povrch. Poškozená zrna ječmene způsobují problémy v potravinářství i krmivářství a mohou negativně ovlivnit i kvalitu finálního výrobku. Výskyt jednotlivých typů vad a poškození zrn ječmene je popisován a hodnocen v různých státních, oborových či podnikových normách a předpisech uplatňovaných v odběratelsko dodavatelských vztazích. Z hlediska dopadu jednotlivých typů vad a poškození na výrobu sladu je možno je rozdělit poškození do dvou skupin. Nejzávažnějšími typy poškození jsou poškození, která znemožní zrnu ječmene ve sladovně vyklíčit. Do druhé skupiny patří takové vady a poškození, která nebrání zrnu ječmene klíčit. Klíčení však probíhá v jiném rytmu, než u zrn zdravých, nepoškozených. Dále do této skupiny můžeme zařadit vady či poškození, které neovlivní klíčení, ale ovlivní finální vzhled vyrobeného sladu.. Přednáška, Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 4. 11. 2014.
Název v anglickém jazyce
Traditional barley seminar - Barley caryopsis view of the surface
Popis výsledku anglicky
Barley caryopsis view of the surface. Damaged barley grains cause problems in food and feed industries and can also negatively affect quality of the final product. The occurrence of the individual types of damages and defects of barley grain is describedand assessed in various state, professional or company standards and rules applied in customer - supplier relationships. In terms of the impact of the individual types of defects and damages on malt production, these can be split into two groups. The most serious types of damages are those that prevent germination of barley grain in the malt house. The second group includes the defects and damages that do not prevent barley grain to germinate, nevertheless, germination proceeds in another rhythm than in healthy, undamaged grains. Further, this group includes defects and damages which do not affect germination but affect a final appearance of the produced malt. Lecture, Traditional barley seminar, Pilsen, Czech Republic, November 4, 201
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů