Vliv jednotlivých chyb zrna ječmene na kvalitu sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000056" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000056 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv jednotlivých chyb zrna ječmene na kvalitu sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška - Vady a poškození zrna ječmene mohou výrazným způsobem ovlivnit kvalitu sladu a následně i kvalitu finálního výrobku. Podle úrovně poškození se rozlišují dvě skupiny vad. Vady a poškození zrn, které nebrání zrnu vyklíčit. Zrna v této skupině ovlivní úroveň homogenity rozluštění. Zrna s vadami a poškozeními způsobujícími neschopnost zrna vyklíčit patří do druhé skupiny. Tato zrna olivňují především úroveň cytolytického rozluštění, mohou být i příčinou gushingu piva. Trénink Vplyv jednotlivých chýb zrna jačmeňa na kvalitu sladu. Heineken Slovensko Sladovne, a.s. 31.5.2018 Hurbanovo.
Název v anglickém jazyce
The effect of the individual defects of barley grains on malt quality
Popis výsledku anglicky
Lecture - Barley grains defects and damage may significantly affect malt quality and consequently quality of the final product. Depending on the level of damage, two groups of defects are distinguished. Grain defects and damage that do not prevent grain from germinating. The grains in this group will affect the level of homogeneity of modification. The grains with defects and damage causing the inability of grain to germinate belong to the second group. These grains primarily affect the level of cytolytic modification, and can also be the cause of beer gushing. Training The effect of the individual defects of barley grains on malt quality. Heineken Slovensko Sladovne, a.s. 31/5/2018 Hurbanovo
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů