Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita sladovnického ječmene a její vliv na výroby piva a sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000037" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000037 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita sladovnického ječmene a její vliv na výroby piva a sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vady a poškození zrna ječmene mohou ovlivnit kvalitu sladu a následně kvalitu piva. ČSN 461100-5 rozděluje vady a poškození zrna ječmene na dvě skupinu. Na skupinu vad a poškození akceptovatelných a na skupinu vad a poškození z hlediska sladařského neakceptovatelných (zrna neschopná klíčit, zrna plesnivá). Především větší výskyt vad a poškození patřících do druhé skupiny může negativně ovlivnit výrobu (zvýšený obsah beta-glukanů ve sladině) a finální výrobek (mykotoxiny, gushing apod.). Přednáška. Seminář firmy Plzeňský Prazdroj, a.s. Online ječmenářský webinář 2021 (Setkání s dodavateli a obchodními partnery) Nošovice 2.12.2021.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of malting barley and its influence on beer and malt production

  • Popis výsledku anglicky

    Defects and damage to the barley grain can affect the quality of the malt and consequently the quality of the beer. CSN 461100-5 divides barley grain defects and damage into two groups: a group of defects and damages that are acceptable and a group of defects and damages that are unacceptable from a malting point of view (grains that are unable to germinate, mouldy grains). In particular, the greater incidence of defects and damage belonging to the second group may adversely affect production (increased beta-glucan content in the wort) and the final product (mycotoxins, gushing, etc.). Lecture. Seminar of Plzeňský Prazdroj, a.s. Online barley webinar 2021 (Meeting with suppliers and business partners) Nosovice 2.12.2021.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů