Kvalita sladovnického ječmene a její vliv na výroby piva a sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000037" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000037 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita sladovnického ječmene a její vliv na výroby piva a sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Vady a poškození zrna ječmene mohou ovlivnit kvalitu sladu a následně kvalitu piva. ČSN 461100-5 rozděluje vady a poškození zrna ječmene na dvě skupinu. Na skupinu vad a poškození akceptovatelných a na skupinu vad a poškození z hlediska sladařského neakceptovatelných (zrna neschopná klíčit, zrna plesnivá). Především větší výskyt vad a poškození patřících do druhé skupiny může negativně ovlivnit výrobu (zvýšený obsah beta-glukanů ve sladině) a finální výrobek (mykotoxiny, gushing apod.). Přednáška. Seminář firmy Plzeňský Prazdroj, a.s. Online ječmenářský webinář 2021 (Setkání s dodavateli a obchodními partnery) Nošovice 2.12.2021.
Název v anglickém jazyce
Quality of malting barley and its influence on beer and malt production
Popis výsledku anglicky
Defects and damage to the barley grain can affect the quality of the malt and consequently the quality of the beer. CSN 461100-5 divides barley grain defects and damage into two groups: a group of defects and damages that are acceptable and a group of defects and damages that are unacceptable from a malting point of view (grains that are unable to germinate, mouldy grains). In particular, the greater incidence of defects and damage belonging to the second group may adversely affect production (increased beta-glucan content in the wort) and the final product (mycotoxins, gushing, etc.). Lecture. Seminar of Plzeňský Prazdroj, a.s. Online barley webinar 2021 (Meeting with suppliers and business partners) Nosovice 2.12.2021.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů