Poškození a vady zrna ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000041" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000041 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Poškození a vady zrna ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Vady a poškození zrna ječmene mohou výrazným způsobem ovlivnit kvalitu sladu a následně i kvalitu finálního výrobku. Podle úrovně poškození se rozlišují dvě skupiny vad. Vady a poškození zrn, které nebrání zrnu vyklíčit. Zrna v této skupině ovlivní úroveň homogenity rozluštění. Zrna s vadami a poškozeními způsobujícími neschopnost zrna vyklíčit patří do druhé skupiny. Tato zrna olivňují především úroveň cytolytického rozluštění, mohou být i příčinou gushingu piva.Přednáška - Psota V.: Poškození a vady zrna ječmene. In: Seminář "Senzorická analýza ječmene a sladu" pro Heineken Slovensko Sladovne. 29. 9. 2023, VÚPS AZL Sladařský ústav Brno.
Název v anglickém jazyce
Damage and defects of barley grain
Popis výsledku anglicky
Barley grains defects and damage may significantly affect malt quality and consequently quality of the final product. Depending on the level of damage, two groups of defects are distinguished. Grain defects and damage that do not prevent grain from germinating. The grains in this group will affect the level of homogeneity of modification. The grains with defects and damage causing the inability of grain to germinate belong to the second group. These grains primarily affect the level of cytolytic modification, and can also be the cause of beer gushing.Lecture - Psota V.: Damage and defects of barley grain. In: Seminar "Sensory analysis of barley and malt" for Heineken Slovensko Sladovne. 29 September 2023, VÚPS AZL Sladařský ústav Brno ( RIBM ATL Malting Institute Brno).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů