Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Poškození a vady zrna ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000041" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000041 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Poškození a vady zrna ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vady a poškození zrna ječmene mohou výrazným způsobem ovlivnit kvalitu sladu a následně i kvalitu finálního výrobku. Podle úrovně poškození se rozlišují dvě skupiny vad. Vady a poškození zrn, které nebrání zrnu vyklíčit. Zrna v této skupině ovlivní úroveň homogenity rozluštění. Zrna s vadami a poškozeními způsobujícími neschopnost zrna vyklíčit patří do druhé skupiny. Tato zrna olivňují především úroveň cytolytického rozluštění, mohou být i příčinou gushingu piva.Přednáška - Psota V.: Poškození a vady zrna ječmene. In: Seminář "Senzorická analýza ječmene a sladu" pro Heineken Slovensko Sladovne. 29. 9. 2023, VÚPS AZL Sladařský ústav Brno.

  • Název v anglickém jazyce

    Damage and defects of barley grain

  • Popis výsledku anglicky

    Barley grains defects and damage may significantly affect malt quality and consequently quality of the final product. Depending on the level of damage, two groups of defects are distinguished. Grain defects and damage that do not prevent grain from germinating. The grains in this group will affect the level of homogeneity of modification. The grains with defects and damage causing the inability of grain to germinate belong to the second group. These grains primarily affect the level of cytolytic modification, and can also be the cause of beer gushing.Lecture - Psota V.: Damage and defects of barley grain. In: Seminar "Sensory analysis of barley and malt" for Heineken Slovensko Sladovne. 29 September 2023, VÚPS AZL Sladařský ústav Brno ( RIBM ATL Malting Institute Brno).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů