Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Czech Republic in 2015

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001087" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001087 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/5/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Czech Republic in 2015

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2015, following spring barley malting varieties were registered in the Czech Republic: Gesine, Kampa, KWS Amadora, Prunella, and Sanette and a winter barley variety KWS Ariane. The varieties KWS Amadora (81.6%) and Sanette (83.2%) had the highest malt extract. Except for the variety Kampa, all studied varieties showed an average to optimum level of proteolytic modification. The values of diastatic power moved from 271 to 420 WK un. Except for the variety Kampa, final attenuation moved from 81.8 to 83.1 % in all varieties. Degradation of cell walls was optimum in all studied varieties (81 to 97%). Increased β-glucan content was found only in the variety Kampa (239 mg/l). In all studied varieties, the β-glucan content moved from 55 – 182 mg/l. Due to a lower level of proteolytic modification and lower level of final attenuation, the variety Kampa was recommended for production of beer with the Protected Geographical Indication “České pivo/Czech Beer”. In addition, spring barley non-malting varieties, Kvorning and Solist, and winter barley non-malting two-row varieties, KWS Glacier and Padura, and six-row varieties Tamina, Johanna, Conny and a hybrid variety Wootan were registered

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Czech Republic in 2015

  • Popis výsledku anglicky

    In 2015, following spring barley malting varieties were registered in the Czech Republic: Gesine, Kampa, KWS Amadora, Prunella, and Sanette and a winter barley variety KWS Ariane. The varieties KWS Amadora (81.6%) and Sanette (83.2%) had the highest malt extract. Except for the variety Kampa, all studied varieties showed an average to optimum level of proteolytic modification. The values of diastatic power moved from 271 to 420 WK un. Except for the variety Kampa, final attenuation moved from 81.8 to 83.1 % in all varieties. Degradation of cell walls was optimum in all studied varieties (81 to 97%). Increased β-glucan content was found only in the variety Kampa (239 mg/l). In all studied varieties, the β-glucan content moved from 55 – 182 mg/l. Due to a lower level of proteolytic modification and lower level of final attenuation, the variety Kampa was recommended for production of beer with the Protected Geographical Indication “České pivo/Czech Beer”. In addition, spring barley non-malting varieties, Kvorning and Solist, and winter barley non-malting two-row varieties, KWS Glacier and Padura, and six-row varieties Tamina, Johanna, Conny and a hybrid variety Wootan were registered

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    138-146

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus