Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001125 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu
Popis výsledku v původním jazyce
Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Homogenní slad je možné vyrobit pouze z homogenní, kvalitní a odrůdově čisté partie zrna ječmene, která zajistí homogenní klíčení v průběhu sladování. Homogenita je i analytický termín. Pro stanovení homogenity byly vyvinuty různé analytické metody a speciální přístroje. Psota, V.: Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 22 - 26, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.
Název v anglickém jazyce
The concentration in the brewing industry was reflected in the increased concentration of the malting industry
Popis výsledku anglicky
The concentration in the brewing industry was reflected in the increased concentration of the malting industry. Developments in the brewing technology changed the requirements for malt quality. The basic requirement is homogeneity of deliveries which should ensure non-problematic malt processing, cost reduction and introduction of automation of the production cycle. Homogenous malt can be produced only from homogenous, good quality and varietally pure of barley grains which ensure homogeneous germination during malting. Homogeneity is also an analytical term. Various analytical methods and special instruments have been developed for the homogeneity determination. Psota, V.: The concentration in the brewing industry was reflected in the increased concentration of the malting industry. Association for Barley and Malt, Compendium 2015 to conference “Malting Barley Technology - Ten Years for Barley in Practice“. 26.-29./01/ 2015. 22 - 26, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů