Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001125 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Homogenní slad je možné vyrobit pouze z homogenní, kvalitní a odrůdově čisté partie zrna ječmene, která zajistí homogenní klíčení v průběhu sladování. Homogenita je i analytický termín. Pro stanovení homogenity byly vyvinuty různé analytické metody a speciální přístroje. Psota, V.: Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 22 - 26, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.

  • Název v anglickém jazyce

    The concentration in the brewing industry was reflected in the increased concentration of the malting industry

  • Popis výsledku anglicky

    The concentration in the brewing industry was reflected in the increased concentration of the malting industry. Developments in the brewing technology changed the requirements for malt quality. The basic requirement is homogeneity of deliveries which should ensure non-problematic malt processing, cost reduction and introduction of automation of the production cycle. Homogenous malt can be produced only from homogenous, good quality and varietally pure of barley grains which ensure homogeneous germination during malting. Homogeneity is also an analytical term. Various analytical methods and special instruments have been developed for the homogeneity determination. Psota, V.: The concentration in the brewing industry was reflected in the increased concentration of the malting industry. Association for Barley and Malt, Compendium 2015 to conference “Malting Barley Technology - Ten Years for Barley in Practice“. 26.-29./01/ 2015. 22 - 26, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů