Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koncentrace výroby sladu – požadavek na odrůdově čisté partie ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001139" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001139 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koncentrace výroby sladu – požadavek na odrůdově čisté partie ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V průběhu sladování dochází v obilce k mnoha změnám. Úroveň těchto fyziologických a biochemických změn (cytolytické, proteolytické a amylolytické rozluštění) ovlivňuje finální kvalitu sladu. Každá odrůda se v průběhu výroby sladu chová trochu jinak, proto je důležité zpracovávat homogenní a odrůdově čisté partie kvalitního zrna ječmene, což zajistí homogenní klíčení, homogennní degradaci buněčných stěn, bílkovin a polysacharidů v průběhu sladování. Homogenita je i analytický termín. Pro stanovení homogenity byly vyvinuty různé analytické metody a speciální přístroje. Přednáška na Schůzce pěstitelů sladovnického ječmene Sladovny Bernard, a.s. 18. 2. 2015, Rajhrad.

  • Název v anglickém jazyce

    Concentration of malt production – the requirement for varietally pure barley lots

  • Popis výsledku anglicky

    During malting, caryopses undergo a lot of changes. The level of these physiological and biochemical changes (cytolytic, proteolytic, and amylolytic modification) affects the final malt quality. During the malt production, each variety behaves a little differently, thus processing of homogeneous and varietally pure lots of good quality barley grain is important as it ensures homogeneous germination, homogeneous degradation of cell walls, proteins and polysaccharides during malting. Homogeneity is also the analytic term. Various analytical methods and special tools were developed for the determination of homogeneity Bernard Malt House, Plc. 18/02/ 2015, Rajhrad.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů