Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of seventeen mycotoxins in barley and malt in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3AN0000004" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:N0000004 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26310/15:PU110085

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713514003740" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713514003740</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/doi.org/10.1016/j.foodcont.2014.06.045" target="_blank" >doi.org/10.1016/j.foodcont.2014.06.045</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of seventeen mycotoxins in barley and malt in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study, an analytical method for the determination of 17 mycotoxins was developed and validated: common (aflatoxins B1, B2, G1, and G2, fumonisins B1 and B2, ochratoxin A, deoxynivalenol, nivalenol, zearalenone, T-2 and HT-2 toxin) and “emerging” toxins (enniatins A, A1, B, and B1, and beauvericin) were detected using ultra-performance liquid chromatography coupled to mass spectrometry. A modified QuEChERS method was used for extraction. The method was applied to a total set of 52 barley and malt samples. All samples were contaminated with at least one of mycotoxins. None of the investigated samples contained any of four aflatoxins nor ochratoxin A. Fumonisin B1 occurred only in one sample, Fumonisin B2 and zearalenone were found in two barley samples. Enniatins were detected in all samples. The values did not exceed the maximum allowable limit for the selected mycotoxins in unprocessed or processed cereals set by the European Union.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of seventeen mycotoxins in barley and malt in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, an analytical method for the determination of 17 mycotoxins was developed and validated: common (aflatoxins B1, B2, G1, and G2, fumonisins B1 and B2, ochratoxin A, deoxynivalenol, nivalenol, zearalenone, T-2 and HT-2 toxin) and “emerging” toxins (enniatins A, A1, B, and B1, and beauvericin) were detected using ultra-performance liquid chromatography coupled to mass spectrometry. A modified QuEChERS method was used for extraction. The method was applied to a total set of 52 barley and malt samples. All samples were contaminated with at least one of mycotoxins. None of the investigated samples contained any of four aflatoxins nor ochratoxin A. Fumonisin B1 occurred only in one sample, Fumonisin B2 and zearalenone were found in two barley samples. Enniatins were detected in all samples. The values did not exceed the maximum allowable limit for the selected mycotoxins in unprocessed or processed cereals set by the European Union.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Control

  • ISSN

    0956-7135

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    108-113

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus