Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2014
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000061" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000061 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/en/artkey/kpr-201603-0002_Kvalita_zrna_ozimeho_jecmene_ze_zkusebnich_stanovist_Ceske_republiky_sklizen_2014.php" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/en/artkey/kpr-201603-0002_Kvalita_zrna_ozimeho_jecmene_ze_zkusebnich_stanovist_Ceske_republiky_sklizen_2014.php</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016015" target="_blank" >10.18832/kp2016015</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2014
Popis výsledku v původním jazyce
Samples of two studied winter barley varieties from 13 testing localities were analyzed according to the standard ČSN 46 1100-5. Based on the standard, sieving fractions over 2.5 mm, total admixtures, admixtures non-usable for malting, admixtures partly usable for malting, grains without hulls, grains with black tips and grains with the awn were assessed. Contents of nitrogenous substances and starch were 10.8 % and 63.9 %, respectively. Grain harvested in 2014 was bigger and even in size. Sieving fractions over 2.5 mm moved on average around 91.6 %. The year 2014 in terms of barley grain quality was very favorable, there was no problem with sprouting, the occurrence of admixtures was the lowest in last three years and the admixtures were mostly partly usable for malting.
Název v anglickém jazyce
Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2014
Popis výsledku anglicky
Samples of two studied winter barley varieties from 13 testing localities were analyzed according to the standard ČSN 46 1100-5. Based on the standard, sieving fractions over 2.5 mm, total admixtures, admixtures non-usable for malting, admixtures partly usable for malting, grains without hulls, grains with black tips and grains with the awn were assessed. Contents of nitrogenous substances and starch were 10.8 % and 63.9 %, respectively. Grain harvested in 2014 was bigger and even in size. Sieving fractions over 2.5 mm moved on average around 91.6 %. The year 2014 in terms of barley grain quality was very favorable, there was no problem with sprouting, the occurrence of admixtures was the lowest in last three years and the admixtures were mostly partly usable for malting.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
94-98
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—