Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2014

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000061" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/en/artkey/kpr-201603-0002_Kvalita_zrna_ozimeho_jecmene_ze_zkusebnich_stanovist_Ceske_republiky_sklizen_2014.php" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/en/artkey/kpr-201603-0002_Kvalita_zrna_ozimeho_jecmene_ze_zkusebnich_stanovist_Ceske_republiky_sklizen_2014.php</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016015" target="_blank" >10.18832/kp2016015</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2014

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Samples of two studied winter barley varieties from 13 testing localities were analyzed according to the standard ČSN 46 1100-5. Based on the standard, sieving fractions over 2.5 mm, total admixtures, admixtures non-usable for malting, admixtures partly usable for malting, grains without hulls, grains with black tips and grains with the awn were assessed. Contents of nitrogenous substances and starch were 10.8 % and 63.9 %, respectively. Grain harvested in 2014 was bigger and even in size. Sieving fractions over 2.5 mm moved on average around 91.6 %. The year 2014 in terms of barley grain quality was very favorable, there was no problem with sprouting, the occurrence of admixtures was the lowest in last three years and the admixtures were mostly partly usable for malting.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2014

  • Popis výsledku anglicky

    Samples of two studied winter barley varieties from 13 testing localities were analyzed according to the standard ČSN 46 1100-5. Based on the standard, sieving fractions over 2.5 mm, total admixtures, admixtures non-usable for malting, admixtures partly usable for malting, grains without hulls, grains with black tips and grains with the awn were assessed. Contents of nitrogenous substances and starch were 10.8 % and 63.9 %, respectively. Grain harvested in 2014 was bigger and even in size. Sieving fractions over 2.5 mm moved on average around 91.6 %. The year 2014 in terms of barley grain quality was very favorable, there was no problem with sprouting, the occurrence of admixtures was the lowest in last three years and the admixtures were mostly partly usable for malting.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    94-98

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus