Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Activity of proteolytic enzymes during malting and brewing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000040" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000040 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/01/01.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/01/01.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201701" target="_blank" >10.18832/kp201701</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Activity of proteolytic enzymes during malting and brewing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Malting is controlled germination of barley grain under certain conditions to the time of grain modifi cation and it is a key process of the brewing and distilling industries. The aim of malting is to produce from barley malt containing the necessary enzymes, aroma and color substances needed for the production of a certain type of beer. An important part of this process is the activity of proteolytic enzymes, not only during the degradation of storage proteins but also in other aspects of the germination process, for example activation of other enzymes. Grain modifi cation is an important criterion for the quality of produced malts and subsequently the quality and specific characteristics of different types of beers.

  • Název v anglickém jazyce

    Activity of proteolytic enzymes during malting and brewing

  • Popis výsledku anglicky

    Malting is controlled germination of barley grain under certain conditions to the time of grain modifi cation and it is a key process of the brewing and distilling industries. The aim of malting is to produce from barley malt containing the necessary enzymes, aroma and color substances needed for the production of a certain type of beer. An important part of this process is the activity of proteolytic enzymes, not only during the degradation of storage proteins but also in other aspects of the germination process, for example activation of other enzymes. Grain modifi cation is an important criterion for the quality of produced malts and subsequently the quality and specific characteristics of different types of beers.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    2-7

  • Kód UT WoS článku

    000430983000001

  • EID výsledku v databázi Scopus