Activity of proteolytic enzymes during malting and brewing
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000040" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000040 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/01/01.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/01/01.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201701" target="_blank" >10.18832/kp201701</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Activity of proteolytic enzymes during malting and brewing
Popis výsledku v původním jazyce
Malting is controlled germination of barley grain under certain conditions to the time of grain modifi cation and it is a key process of the brewing and distilling industries. The aim of malting is to produce from barley malt containing the necessary enzymes, aroma and color substances needed for the production of a certain type of beer. An important part of this process is the activity of proteolytic enzymes, not only during the degradation of storage proteins but also in other aspects of the germination process, for example activation of other enzymes. Grain modifi cation is an important criterion for the quality of produced malts and subsequently the quality and specific characteristics of different types of beers.
Název v anglickém jazyce
Activity of proteolytic enzymes during malting and brewing
Popis výsledku anglicky
Malting is controlled germination of barley grain under certain conditions to the time of grain modifi cation and it is a key process of the brewing and distilling industries. The aim of malting is to produce from barley malt containing the necessary enzymes, aroma and color substances needed for the production of a certain type of beer. An important part of this process is the activity of proteolytic enzymes, not only during the degradation of storage proteins but also in other aspects of the germination process, for example activation of other enzymes. Grain modifi cation is an important criterion for the quality of produced malts and subsequently the quality and specific characteristics of different types of beers.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
2-7
Kód UT WoS článku
000430983000001
EID výsledku v databázi Scopus
—