Determination of proteolytic enzyme activity during malting
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000093" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000093 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/06.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/06.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201838" target="_blank" >10.18832/kp201838</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of proteolytic enzyme activity during malting
Popis výsledku v původním jazyce
Proteolytic enzymes (proteases) are widely represented in living organisms where they catalyze the hydrolysis of peptide bonds in proteins and peptides. In malting barley, they are found in small quantities, and their activation takes place only in the process of con¬trolled germination – malt production. In germinating barley, proteases hydrolyze storage proteins to high molecular and low molecular weight degradation products while simultaneously synthesizing other proteins. The final grain modification affects significantly quality of the produced malts and subsequently also technology and characters of the produced beer.
Název v anglickém jazyce
Determination of proteolytic enzyme activity during malting
Popis výsledku anglicky
Proteolytic enzymes (proteases) are widely represented in living organisms where they catalyze the hydrolysis of peptide bonds in proteins and peptides. In malting barley, they are found in small quantities, and their activation takes place only in the process of con¬trolled germination – malt production. In germinating barley, proteases hydrolyze storage proteins to high molecular and low molecular weight degradation products while simultaneously synthesizing other proteins. The final grain modification affects significantly quality of the produced malts and subsequently also technology and characters of the produced beer.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
318-322
Kód UT WoS článku
000453334600006
EID výsledku v databázi Scopus
—