Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of refrigeration in malt production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892433" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892433 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of refrigeration in malt production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Production of pale barley malt consists from three basic operations: steeping, germination and kilning. During germination the grain undergoes modification. Heat is produced by the respiration during germination of the barley and is removed by cold air with high relative humidity. The optimal temperatures in modern malting during germination are between 14 and 18?C. During grain germination, cooling is provided by the passage of humid air. Air is cooled by water adiabatic evaporation and mostly by refrigeration plant. This solution provides us optimal germination process in relatively hot year period and keeps quality of barley malt. Cooling by refrigeration plant provides malts without high loses of extracts (malting loses) by very intensive respiration and growth. Paper describes the process and results of the refrigeration technology with capacity 1.4 MW of cold corresponding to the malt production 27 000 t per year.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of refrigeration in malt production

  • Popis výsledku anglicky

    Production of pale barley malt consists from three basic operations: steeping, germination and kilning. During germination the grain undergoes modification. Heat is produced by the respiration during germination of the barley and is removed by cold air with high relative humidity. The optimal temperatures in modern malting during germination are between 14 and 18?C. During grain germination, cooling is provided by the passage of humid air. Air is cooled by water adiabatic evaporation and mostly by refrigeration plant. This solution provides us optimal germination process in relatively hot year period and keeps quality of barley malt. Cooling by refrigeration plant provides malts without high loses of extracts (malting loses) by very intensive respiration and growth. Paper describes the process and results of the refrigeration technology with capacity 1.4 MW of cold corresponding to the malt production 27 000 t per year.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 23rd IIR - International Congress of Refrigeration

  • ISBN

    978-2-913149-88-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Název nakladatele

    International Institute of Refrigeration

  • Místo vydání

    Paříž

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    21. 8. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku