Application of refrigeration in malt production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892433" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892433 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of refrigeration in malt production
Popis výsledku v původním jazyce
Production of pale barley malt consists from three basic operations: steeping, germination and kilning. During germination the grain undergoes modification. Heat is produced by the respiration during germination of the barley and is removed by cold air with high relative humidity. The optimal temperatures in modern malting during germination are between 14 and 18?C. During grain germination, cooling is provided by the passage of humid air. Air is cooled by water adiabatic evaporation and mostly by refrigeration plant. This solution provides us optimal germination process in relatively hot year period and keeps quality of barley malt. Cooling by refrigeration plant provides malts without high loses of extracts (malting loses) by very intensive respiration and growth. Paper describes the process and results of the refrigeration technology with capacity 1.4 MW of cold corresponding to the malt production 27 000 t per year.
Název v anglickém jazyce
Application of refrigeration in malt production
Popis výsledku anglicky
Production of pale barley malt consists from three basic operations: steeping, germination and kilning. During germination the grain undergoes modification. Heat is produced by the respiration during germination of the barley and is removed by cold air with high relative humidity. The optimal temperatures in modern malting during germination are between 14 and 18?C. During grain germination, cooling is provided by the passage of humid air. Air is cooled by water adiabatic evaporation and mostly by refrigeration plant. This solution provides us optimal germination process in relatively hot year period and keeps quality of barley malt. Cooling by refrigeration plant provides malts without high loses of extracts (malting loses) by very intensive respiration and growth. Paper describes the process and results of the refrigeration technology with capacity 1.4 MW of cold corresponding to the malt production 27 000 t per year.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 23rd IIR - International Congress of Refrigeration
ISBN
978-2-913149-88-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1-6
Název nakladatele
International Institute of Refrigeration
Místo vydání
Paříž
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
21. 8. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—