Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita ječmene ze sklizně roku 2016

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000075" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000075 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita ječmene ze sklizně roku 2016

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sklizeň probíhala za nepříznivých povětrnostních podmínek (časté přeháňky a bouřky) a tomu odpovídá i zvýšená vlhkost zrna v porovnání s předchozími roky. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Za největší riziko sklizně 2016 je nutné považovat výskyt zjevné i skryté porostlosti a s tím spojenou ztrátu klíčivosti zrna během skladování. Je nutná kontrola pádového čísla a u porostlého zrna pravidelná kontrola klíčivosti.Farmář, 23, 3, 24-25. ISSN 1210-9789.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of the barley harvest 2016

  • Popis výsledku anglicky

    Harvest was carried out under unfavorable conditions (frequent showers and storms), this was reflected in the increased grain moisture content compared to the previous years. Barley grain has an increased content of nitrogenous substances and favorable values of sieving fractions above 2.5 mm. Compared to the last harvest, a higher occurrence of physiologically, biologically and thermally damaged grains a nd grains with blacked tips was recorded. The occurrence of both visible and hidden sprouting and with this condition associated loss of germination capacity of grain during malting must be considered as the highest risk of this harvest – when purchasing barley, it is therefore necessary to check the falling number and in sprouted grain to check germination capacity regularly.Farmář, 23, 3, 24-25. ISSN 1210-9789.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů