Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sladovnický ječmen v roce 2016

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000077" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000077 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sladovnický ječmen v roce 2016

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sklizeň ječmene v roce 2016 probíhala za nepříznivých povětrnostních podmínek (časté přeháňky a bouřky) a tomu odpovídá i zvýšená vlhkost zrna v porovnání s předchozími roky. Sklizené zrno ječmene mělo v řadě případů zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Za největší riziko sklizně 2016 je nutné považovat výskyt zjevné i skryté porostlosti a s tím spojenou ztrátu klíčivosti zrna během skladování. Je nutná kontrola pomocí stanovení čísla poklesu při nákupu ječmene a u porostlého zrna pravidelná kontrola klíčivosti. Konference „Ječmen v praxi. Klíčem k úspěchu je kvalita.“. Spolek pro ječmen a slad. Přednášky: Libčany, Plzeň, Vsisko, Černá hora, 31.1. , 1.2. - 3.2. 2017.Spolek pro ječmen a slad. ISBN 978-80-213-2735-1.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting barley in the 2016

  • Popis výsledku anglicky

    Harvest of barley in 2016 was performed under unfavorable weather conditions (frequent showers and storms) and moisture content of grain was then higher compared to previous years. Barley grain has an increased content of nitrogenous substances and favorable values of grading. Compared to the last harvest, a higher occurrence of physiologically, biologically and thermally damaged grains (change of color) and grains with black tips was recorded. The occurrence of visible and hidden sprouting and with it associated loss of germination capacity during storage must be considered as the highest risk of harvest 2016. When purchasing barley, it is necessary to check regularly the Falling Number and germination capacity in sprouted grain. Conference “Barley in practice. Quality is a key for success". Association for barley and malt.Lectures: Libčany, Plzeň, Vsisko, Černá hora, 31/01, 1-3/02/ 2017. Association for barley and malt. 2017. ISBN 978-80-213-2735-1.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů