Prezentace výsledků státních odrůdových zkoušek po prvním a druhém roce zkoušení.Sladovnická kvalita odrůd po třetím roce státních odrůdových zkoušek.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000082" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000082 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Prezentace výsledků státních odrůdových zkoušek po prvním a druhém roce zkoušení.Sladovnická kvalita odrůd po třetím roce státních odrůdových zkoušek.
Popis výsledku v původním jazyce
Prezentace výsledků státních odrůdových zkoušek po prvním a druhém roce zkoušení.Sladovnická kvalita odrůd po třetím roce státních odrůdových zkoušek. Byly zhodnoceny výsledky analýz vzorků odrůd ječmene textovaných v rámci státních odrůdových zkoušek Slovenské republiky. Bylo doporučeno, aby odrůdy, které z hlediska technologického vykazují výrazné vady (nízký obsah extraktu, nízké prokvašení, nízké cytolytické rozluštění) nebyly registrovány, jako sladovnické. Sladovnická kvalita odrůd po třetím roce státních odrůdových zkoušek. Bylo doporučené registrovat odrůdu Soulmate s vynikajcí sladovnickou kvalitou. Přednáška na odborném fóru Slovenského združenia výrobcov piva a sladu „Odrody jačmeňa odporúčané sladovňami na Slovensku“. 20. 2. 2017, Bratislava.
Název v anglickém jazyce
Presentation of the results of the state varietal tests after the first and second years of testing. Malting quality of varieties after the third year of the state varietal tests
Popis výsledku anglicky
The varieties after the first and second years of the state variety tests and malting quality of varieties after the third year of the state varietal tests. The results of analyses of barley varieties samples tested within the state varietal tests of the Slovak Republic were assessed. It was recommended that the varieties that in technological terms exhibit marked defects (low extract content, low attenuation, low cytolytic modification) were not registered as the malting varieties. Malting quality of the varieties after the third year of the state varietal tests. It was recommended to register the variety Soulmate with very good malting quality. Lecture at the professional forum of the Slovak Association of Beer and Malt Producers “The barley varieties recommended by malt-houses in Slovakia“ 20/0 2/ 2017, Bratislava
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů