Výsledky státních odrůdových zkoušek po 1. a 2. roku zkoušení. Sladovnická kvalita odrůd po 3. roku státních odrůdových zkoušek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000095" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000095 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výsledky státních odrůdových zkoušek po 1. a 2. roku zkoušení. Sladovnická kvalita odrůd po 3. roku státních odrůdových zkoušek
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška - Byly zhodnoceny výsledky analýz vzorků odrůd ječmene testovaných v rámci státních odrůdových zkoušek Slovenské republiky v roce 2018. Bylo doporučeno, aby odrůdy, které z hlediska technologického vykazují výrazné vady (nízké cytolytické rozluštění) nebyly registrovány, jako sladovnické. Sladovnícka kvalita odrôd po treťom roku štátnych odrodových skúšok. Bylo doporučené registrovat odrůdy LGBHE3427A, AC11/684/120 a SY412-328 s vynikajcí sladovnickou kvalitou. In: Odborné fórum Slovenského združenia výrobcov piva a sladu „Odrody jačmeňa odporúčané sladovňami na Slovensku“. 29. 1. 2019, Bratislava.
Název v anglickém jazyce
Results of state variety tests after the 1st and 2nd year of testing. The malting quality of varieties after the 3rd year of state variety tests.
Popis výsledku anglicky
Lecture - The varieties after the first and second years of the state variety tests and malting quality of varieties after the third year of the state varietal tests. The results of analyses of barley varieties samples tested within the state varietal tests of the Slovak Republic were assessed. It was recommended that the varieties that in technological terms exhibit marked defects (low cytolytic modification) were not registered as the malting varieties. Malting quality of the varieties after the third year of the state varietal tests. It was recommended to register the varieties LGBHE3427A, AC11/684/120 and SY412-328 with very good malting quality. In: Expert forum of the Slovak Association of Beer and Malt Producers “The barley varieties recommended by malt-houses in Slovakia“ 15/02/2018, Bratislava.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů