Results of state variety tests after the 1st and 2nd year of testing. The malting quality of varieties after the 3rd year of state variety tests
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000053" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000053 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Výsledky štátnych odrodových skúšok po 1. a 2. roku skúšania. Sladovnícka kvalita odrôd po 3. roku štátnych odrodových skúšok
Popis výsledku v původním jazyce
Prednáška - Boli zhodnotené výsledky analýz vzoriek odrôd jačmeňa textovaných v rámci štátnych odrodových skúšok Slovenské republiky. Bolo odporučené, aby odrody, ktoré z hľadiska technologického vykazujú výrazné vady (nízky obsah extraktu, nízke prekvasenie, nízke cytolyticke rozlúštenie) neboli registrované, ako sladovnícke. Sladovnícka kvalita odrôd po treťom roku Štátnych odrodových skúšok. Bolo odporúčané registrovať odrody Accordin, Esma, IS Maltigo, KWS Amadora, LG Lodestar a Pop s vynikajúcou sladovníckou kvalitou. In: Odborné fórum Slovenského združenia výrobcov piva a sladu "Odrody jačmeňa odporúčané sladovňami na Slovensku". 15. 2. 2018, Bratislava.
Název v anglickém jazyce
Results of state variety tests after the 1st and 2nd year of testing. The malting quality of varieties after the 3rd year of state variety tests
Popis výsledku anglicky
Lecture - The varieties after the first and second years of the state variety tests and malting quality of varieties after the third year of the state varietal tests. The results of analyses of barley varieties samples tested within the state varietal tests of the Slovak Republic were assessed. It was recommended that the varieties that in technological terms exhibit marked defects (low extract content, low attenuation, low cytolytic modification) were not registered as the malting varieties. Malting quality of the varieties after the third year of the state varietal tests. It was recommended to register the varieties Accordine, Esma, IS Maltigo, KWS Amadora, LG Lodestar a Pop with very good malting quality. In: Expert forum of the Slovak Association of Beer and Malt Producers “The barley varieties recommended by malt-houses in Slovakia“ 15/02/2018, Bratislava.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů