Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sbírka pivovarských kvasinek VÚPS – příběh starý 100 let

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000124" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000124 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sbírka pivovarských kvasinek VÚPS – příběh starý 100 let

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška: 27.Pivovarsko-sladařské dny,VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., 26. 10. 2017. Olomouc.Sbírka pivovarských kvasinek Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, a.s. vznikla oficiálně v roce 1946 jako součást sbírky kvasinek a kvasinkovitých mikroorganizmů pod vedením Dr. Kockové-Kratochvílové. Ve skutečnosti ale probíhalo shromažďování kvasných kmenů na Výzkumném ústavu již mnohem dříve, jak je doloženo např. v Pivovarských listech ze začátku 20. století. V příspěvku bude prezentována historie používání čistých kultur pivovarských kvasinek na území České republiky, založení a rozšiřování Sbírky pivovarských kvasinek a současné způsoby uchovávání kvasinek metodou kryoprezervace.

  • Název v anglickém jazyce

    Collection of brewer's yeasts - 100 years old story

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture: 27th Brweing and Malting Days VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26. 10. 2017. Collection of Brewer‘s Yeast of the Research Institute of Brewing and Malting, PLC was established in 1946 as part of the Collection of Yeasts and Yeast-like Microorganisms founded by Dr. Kocková-Kratochvílová. However, the collection of brewer’s yeast cultures in the Research Institute has started much more earlier as is documented e.g. in Pivovarské listy bulletin from the beginning of the 20th century. The history of the use of pure brewer’s yeast cultures in the region of the Czech Republic, establishment and extension of the RIBM Collection, and current techniques of yeast maintenance by cryopreservation will be presented.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů