Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologie výčepních zařízení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000125 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologie výčepních zařízení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mikrobiologická kvalita piva sudového v restauračních zařízeních je dána kvalitou piva jako takového a současně hygienickými podmínkami samotného restauračního zařízení. Pivní výčep je otevřený systém, z něhož se do pivního vedení prostřednictvím zejména výčepních kohoutů může dostávat rozmanitá mikrobiální kontaminace. V příspěvku budou prezentovány faktory ovlivňující hygienický stav pivního vedení (četnost sanitace, způsob provádění sanitace, délka pivního vedení, druh čepovaného piva, případně jiných nápojů, atd.) a tím i kvalitu čepovaného piva.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiology of beer dispense systems

  • Popis výsledku anglicky

    The microbiological quality of draught beer in restaurants corresponds to the quality of beer when leaving the brewery and at the same time it is affected by the hygienic conditions in the restaurant. The beer dispensing system is an open system, the main source of various microbial contamination is represented by beer tap. Factors affecting hygienic state of the beer dispense system (frequency of sanitation, sanitation technique, beer dispense lenght, type of beer on tap, other beverages, etc) and thus the quality of draught beer will be presented.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů