Mikrobiologie výčepních zařízení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000125 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiologie výčepních zařízení
Popis výsledku v původním jazyce
Mikrobiologická kvalita piva sudového v restauračních zařízeních je dána kvalitou piva jako takového a současně hygienickými podmínkami samotného restauračního zařízení. Pivní výčep je otevřený systém, z něhož se do pivního vedení prostřednictvím zejména výčepních kohoutů může dostávat rozmanitá mikrobiální kontaminace. V příspěvku budou prezentovány faktory ovlivňující hygienický stav pivního vedení (četnost sanitace, způsob provádění sanitace, délka pivního vedení, druh čepovaného piva, případně jiných nápojů, atd.) a tím i kvalitu čepovaného piva.
Název v anglickém jazyce
Microbiology of beer dispense systems
Popis výsledku anglicky
The microbiological quality of draught beer in restaurants corresponds to the quality of beer when leaving the brewery and at the same time it is affected by the hygienic conditions in the restaurant. The beer dispensing system is an open system, the main source of various microbial contamination is represented by beer tap. Factors affecting hygienic state of the beer dispense system (frequency of sanitation, sanitation technique, beer dispense lenght, type of beer on tap, other beverages, etc) and thus the quality of draught beer will be presented.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů