Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přepěňování piva – jeho příčiny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000149" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000149 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přepěňování piva – jeho příčiny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Gusing je jev, který je pozorovaný u mnoha sycených nápjů jako je pivo, kdy při otevření obalu dojde k masivnímu přepěnění nápoje. Podstatou gushingu je náhlá přeměna oxidu uhličitého rozpuštěného v nápoji na plyn. Cílem naší práce je na základě dlouhodobého monitoringu procesu výroby sladu v reálných podmínkách sladoven nalézt vztahy mezi jednotlivými příčinami odpovědnými za přepěňování piva. Konference 27. Pivovarsko sladařské dny. Olomouc 26. 10. 2017

  • Název v anglickém jazyce

    Beer gushing - its cause

  • Popis výsledku anglicky

    Gushing, a phenomenon observed in many saturated beverages such as beer, is characterized by a massive overfoaming of a drink upon a container opening. The principle of gushing is a sudden conversion of carbon dioxide dissolved in the drink to a gas. The aim of our work is - based on a long-term monitoring of the malting process under real conditions of the malting plant – to find relationships between different causes responsible for overfoaming of beer. Conference 27th Brewing and Malting Days. Olomouc 26. 10. 2017

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů