Přepěňování piva – jeho příčiny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000149" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000149 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přepěňování piva – jeho příčiny
Popis výsledku v původním jazyce
Gusing je jev, který je pozorovaný u mnoha sycených nápjů jako je pivo, kdy při otevření obalu dojde k masivnímu přepěnění nápoje. Podstatou gushingu je náhlá přeměna oxidu uhličitého rozpuštěného v nápoji na plyn. Cílem naší práce je na základě dlouhodobého monitoringu procesu výroby sladu v reálných podmínkách sladoven nalézt vztahy mezi jednotlivými příčinami odpovědnými za přepěňování piva. Konference 27. Pivovarsko sladařské dny. Olomouc 26. 10. 2017
Název v anglickém jazyce
Beer gushing - its cause
Popis výsledku anglicky
Gushing, a phenomenon observed in many saturated beverages such as beer, is characterized by a massive overfoaming of a drink upon a container opening. The principle of gushing is a sudden conversion of carbon dioxide dissolved in the drink to a gas. The aim of our work is - based on a long-term monitoring of the malting process under real conditions of the malting plant – to find relationships between different causes responsible for overfoaming of beer. Conference 27th Brewing and Malting Days. Olomouc 26. 10. 2017
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů