Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00183765" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00183765 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předkládaná práce "Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad" je zaměřena na stanovování náchylnosti nesladovaného ječmene ke gushingu. Gushing byl sledován v období od roku 2009 do roku 2010, celkem bylo vyšetřeno 160 šarží Fusarií infikovaného a neifikovaného nesladovaného ječmene. Zvláštní pozornost byla věnována obsahu deoxynivalenolu a jeho vlivu na přepěňování piva. Ke stanovení gushingu ve sladu a ječmeni byl použit třídenní test Carlsberg. Metoda je založena na předpokladu, že markery přepěňování jsou ve vodě rozpustné, aktivní a rozpustné po povaření a aktivní za podmínek převládajících v pivu. V závěru jsou shrnuty nalezené souvislosti mezi Fusarií infikovaným a neifikovaným ječmenem, obsahem deoxynivalenolu a gushingem piva

  • Název v anglickém jazyce

    Study of Beer Gushing in malt house Rajhrad

  • Popis výsledku anglicky

    The presenting work "Study of Beer Gushing in malt house Rajhrad" is aimed at the determination of gushing tendency of unmalted barley. The beer gushing was observed in the period from 2009 to 2010. There were examinated 160 batches of Fusarium infectedand non-infected unmalted barley in total. Particular attention was paid to the contents of deoxynivalenol (DON) and its impact on beer gushing. The three-day Carlsberg test was used for determination of gushing in unmalted barley, which is suitable formalted barley as well. The metod is based on the presumption that overfoaming markers are soluble in water, active and soluble after boiling and active under the conditions prevailing in beer. The conclusion summarizes discovered links between the infected, non-infected barley, deoxynivalenol value and beer gushing.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2011

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    467-470

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus