Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Methods of Evaluating of Sensory Assessors - Part 1

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000007" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000007 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/01/04.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/01/04.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201803" target="_blank" >10.18832/kp201803</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Methods of Evaluating of Sensory Assessors - Part 1

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The precission and repeatability of sensory analysis is influenced by a number of physiological, psychological and genetic factors. These can be largely eliminated by appropriate selection of the assessors through their regular evaluation. Therefore, assays have been developed to define the divergence of assessor ratings from the rest of the tasting committee. This makes it possible to recognize the area that needs to be focused on in the training of assessors. The article presents specific examples of calculations to determine the degree of conformity among assessors using the ANOVA method and other statistical methods.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods of Evaluating of Sensory Assessors - Part 1

  • Popis výsledku anglicky

    The precission and repeatability of sensory analysis is influenced by a number of physiological, psychological and genetic factors. These can be largely eliminated by appropriate selection of the assessors through their regular evaluation. Therefore, assays have been developed to define the divergence of assessor ratings from the rest of the tasting committee. This makes it possible to recognize the area that needs to be focused on in the training of assessors. The article presents specific examples of calculations to determine the degree of conformity among assessors using the ANOVA method and other statistical methods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný Průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    14-20

  • Kód UT WoS článku

    000426115200004

  • EID výsledku v databázi Scopus