Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv kvasného kmene na filtrovatelnost piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000063" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv kvasného kmene na filtrovatelnost piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo porovnání třech kvasných kmenů pro ležáky, z toho dva pro České pivo. Studie probíhala za různých podmínek kvašení s cílem zjistit jejich vliv na filtrovatelnost piv připravených za dalších podmínek identických. Rozdíly byly pozorovány jak v chemickém složení, tak ve filtrovatelnosti jednotlivých piv. Byla diskutována povaha látek brzdících filtraci a vliv kvasničné kultury a jejich vliv na zlepšení filtrovatelnosti piv. Zajímavým jevem je vliv nižších mastných kyselin na průběh filtrovatelnosti. Testované české kmeny měly lepší filtrovatelnost než zahraniční kmen při všech podmínkách testu. Stat´ v tištěném sborníku: Membránové procesy v potravinářství 2018, str.50-64, Česká membránová platforma, z.s., Česká Lípa, ISBN 978-80-906831-4-3, Stráž pod Ralskem 18.10.2018, akce CST.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of yeast strain at filterability

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to compare three yeast strains for lagers, of which two for Czech beer. The study was conducted under various fermentation conditions to determine their effect on filterability of beers prepared under other identical conditions. Differences were observed both in the chemical composition and in the filterability of individual beers. The nature of filtration inhibiting substances and the influence of yeast culture and their influence on improving the filterability of beers were discussed. An interesting effect is the effect of lower fatty acids on the process of filterability. The tested Czech strains were better filterable than the foreign strain under all conditions of the test. Membránové procesy v potravinářství 2018, p.50-64, Česká membránová platforma, z.s., Česká Lípa, ISBN 978-80-906831-4-3, Stráž pod Ralskem 18.10.2018, akce CST.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů