Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitoring of potential contaminants in beer from the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000015" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000015 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/issue/view/35" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/issue/view/35</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.84" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.84</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Monitoring of potential contaminants in beer from the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The health safety of beer is still a discussed topic. In the Czech Republic, there is a well-developed system for controlling the content of potential beer contaminants, which are regularly attended by a number of large and medium-sized breweries and Analyses are organized by laboratories of the Research Institute of Brewing and Malting. For many years aliphatic chlorinated hydrocarbons, biogenic amines, nitrates, phthalates, ATNC, nitrosamines, polychlorinated biphenyls, polycyclic aromatic hydrocarbons, heavy metals, mycotoxins, coliforms, and recently pesticides in beer have been analyzed. This study summarizes five-year results and extends information about the origin, health risks and hygiene limits of controlled substances and bacteria in beer. The study proves that the level of health safety of beers in the Czech Republic is very high, which is closely related to the high hygiene level of controlled breweries. The number of positive samples was only minor, 8 positive samples were found in 220 beer samples controlled for 44 chemical contaminants. Three positive samples contaminated by coliform bacteria were found among 675 controlled ones

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of potential contaminants in beer from the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The health safety of beer is still a discussed topic. In the Czech Republic, there is a well-developed system for controlling the content of potential beer contaminants, which are regularly attended by a number of large and medium-sized breweries and Analyses are organized by laboratories of the Research Institute of Brewing and Malting. For many years aliphatic chlorinated hydrocarbons, biogenic amines, nitrates, phthalates, ATNC, nitrosamines, polychlorinated biphenyls, polycyclic aromatic hydrocarbons, heavy metals, mycotoxins, coliforms, and recently pesticides in beer have been analyzed. This study summarizes five-year results and extends information about the origin, health risks and hygiene limits of controlled substances and bacteria in beer. The study proves that the level of health safety of beers in the Czech Republic is very high, which is closely related to the high hygiene level of controlled breweries. The number of positive samples was only minor, 8 positive samples were found in 220 beer samples controlled for 44 chemical contaminants. Three positive samples contaminated by coliform bacteria were found among 675 controlled ones

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ PRŮMYSL

  • ISSN

    2570-8619

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    84-96

  • Kód UT WoS článku

    000474881600001

  • EID výsledku v databázi Scopus