Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cizorodé látky v českém pivu: Původ, zdravotní rizika, hygienické limity, metody stanovení a dlouhodobý monitoring jejich výskytu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000061" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Cizorodé látky v českém pivu: Původ, zdravotní rizika, hygienické limity, metody stanovení a dlouhodobý monitoring jejich výskytu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zdravotní nezávadnost piva je stále diskutovaným tématem. V České republice existuje dobře propracovaný systém kontroly obsahu potenciálních kontaminant piva, které se pravidelně účastní řada velkých a středních pivovarů. Tato studie shrnuje pětileté výsledky a doplňuje je o původ, zdravotní rizika a hygienické limity kontrolovaných cizorodých látek a bakterií. Ze studie vyplývá, že zdravotní nezávadnost piv v České republice je na velmi dobré úrovni, což úzce souvisí s vysokou mírou hygienického stavu kontrolovaných provozů.

  • Název v anglickém jazyce

    Contaminants in Czech beer: origin, health risk, hygiene limits, methods of determination and log-term monitoring

  • Popis výsledku anglicky

    The health safety of beer is still a discussed topic. In the Czech Republic, there is a well-developed system for controlling the content of potential beer contaminants, which are regularly attended by a number of breweries. This study summarizes five-year results and adds to the origin, health risks and hygiene limits of controlled foreign substances and bacteria. The study shows that the health of beers in the Czech Republic is very good, which is closely related to the high level of hygiene in the controlled establishments.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    30-39

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus