Cizorodé látky v českém pivu: Původ, zdravotní rizika, hygienické limity, metody stanovení a dlouhodobý monitoring jejich výskytu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000061" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000061 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Cizorodé látky v českém pivu: Původ, zdravotní rizika, hygienické limity, metody stanovení a dlouhodobý monitoring jejich výskytu
Popis výsledku v původním jazyce
Zdravotní nezávadnost piva je stále diskutovaným tématem. V České republice existuje dobře propracovaný systém kontroly obsahu potenciálních kontaminant piva, které se pravidelně účastní řada velkých a středních pivovarů. Tato studie shrnuje pětileté výsledky a doplňuje je o původ, zdravotní rizika a hygienické limity kontrolovaných cizorodých látek a bakterií. Ze studie vyplývá, že zdravotní nezávadnost piv v České republice je na velmi dobré úrovni, což úzce souvisí s vysokou mírou hygienického stavu kontrolovaných provozů.
Název v anglickém jazyce
Contaminants in Czech beer: origin, health risk, hygiene limits, methods of determination and log-term monitoring
Popis výsledku anglicky
The health safety of beer is still a discussed topic. In the Czech Republic, there is a well-developed system for controlling the content of potential beer contaminants, which are regularly attended by a number of breweries. This study summarizes five-year results and adds to the origin, health risks and hygiene limits of controlled foreign substances and bacteria. The study shows that the health of beers in the Czech Republic is very good, which is closely related to the high level of hygiene in the controlled establishments.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
30-39
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—