Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologie pivovarské výroby - bakterie Closrtidium a kultivační metody pro jejich detekci

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000124" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000124 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologie pivovarské výroby - bakterie Closrtidium a kultivační metody pro jejich detekci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bakterie rodu Clostridium se řadí mezi bakterie způsobující nepřímé kažení piva - nejsou schopny růstu v pivu, ale mohou se množit během přípravy mladiny a zapříčinit tak vznik nežádoucích chutí a vůní. Cílem práce bylo posouzení a zdokumentování růstu a vzhledu kolonií bakterii rodu Clostridium na dostupných neselektivních půdách určených pro stanovení celkového počtu mikoorganizmů.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiology of brewing production - Closrtidium bacteria and cultivation methods for their detection

  • Popis výsledku anglicky

    Bacteria of the genus Clostridium are among the bacteria causing indirect beer spoilage - they are not able to grow in beer, but they can multiply during the preparation of the wort, causing the appearance of unwanted tastes and smells. The aim of the work was to assess and document the growth and appearance of colonies of the bacterium of the genus Clostridium on available non-selective soils intended for the determination of the total number of micoorganisms.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    2-5

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus