Technologický postup pro zlepšení filtrovatelnosti spodně kvašených piv na membránových filtrech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000144" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000144 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický postup pro zlepšení filtrovatelnosti spodně kvašených piv na membránových filtrech
Popis výsledku v původním jazyce
Byla navržena a ověřena technologie zlepšení filtrovatelnosti Českého piva na membránových filtrech. Technologie je specificky vhodná pro výrobu piva podrobeného sekundární (sterilační) filtraci na membránových modulech s porozitou 0,4–0,55 µm. Přínosem je prodloužení filtračních cyklů a tím lepší efektivita provozu a nižší náklady na sanitaci. Dalším přínosem je prodloužení životnosti jednotlivých filtračních modulů.
Název v anglickém jazyce
Technological procedure for improving the filterability of bottom-fermented beers on membrane filters
Popis výsledku anglicky
The technology for improving the filterability of Czech beer on membrane filters was designed and verified. The technology is specifically suitable for the production of beer subjected to secondary (sterilization) filtration on membrane modules with a porosity of 0.4–0.55 µm. The benefit is the extension of filtration cycles and thus better operational efficiency and lower sanitation costs. Another benefit is the extension of the life of individual filter modules.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
FMCZ
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. a společností Pivovar Kamenice s.r.o., IČ: 04996917. Smlouva uzavřena dne 18.12.2019. Kontaktní osoba: Martin Slabý, tel:+420 731 582 060, e-mail: slaby@beerresearch.cz
Ekonomické parametry
Ekonomické přínosy u uživatele ověřené technologie spočívají v časové a materiálové úspoře při výrobě piv pomoci membránového filtru.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60193697
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—