Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický postup pro zlepšení filtrovatelnosti spodně kvašených piv na membránových filtrech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000144" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000144 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický postup pro zlepšení filtrovatelnosti spodně kvašených piv na membránových filtrech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla navržena a ověřena technologie zlepšení filtrovatelnosti Českého piva na membránových filtrech. Technologie je specificky vhodná pro výrobu piva podrobeného sekundární (sterilační) filtraci na membránových modulech s porozitou 0,4–0,55 µm. Přínosem je prodloužení filtračních cyklů a tím lepší efektivita provozu a nižší náklady na sanitaci. Dalším přínosem je prodloužení životnosti jednotlivých filtračních modulů.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological procedure for improving the filterability of bottom-fermented beers on membrane filters

  • Popis výsledku anglicky

    The technology for improving the filterability of Czech beer on membrane filters was designed and verified. The technology is specifically suitable for the production of beer subjected to secondary (sterilization) filtration on membrane modules with a porosity of 0.4–0.55 µm. The benefit is the extension of filtration cycles and thus better operational efficiency and lower sanitation costs. Another benefit is the extension of the life of individual filter modules.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    FMCZ

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. a společností Pivovar Kamenice s.r.o., IČ: 04996917. Smlouva uzavřena dne 18.12.2019. Kontaktní osoba: Martin Slabý, tel:+420 731 582 060, e-mail: slaby@beerresearch.cz

  • Ekonomické parametry

    Ekonomické přínosy u uživatele ověřené technologie spočívají v časové a materiálové úspoře při výrobě piv pomoci membránového filtru.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60193697

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem