Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob pro in situ objektivní určení intenzity staré chuti piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000030" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000030 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308407.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308407.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob pro in situ objektivní určení intenzity staré chuti piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vynález se týká způsobu pro in situ objektivní určení intenzity staré chuti piva, při kterém se reflektometrickou analýzou, která probíhá 3 až 5 minut, zjistí zdánlivá suma furan-2-karbaldehydů, zejména 5-(hydroxymethyl)furan-2-karbaldehydu a furan-2-karbaldehydu ve vzorku piva a v kontrolním vzorku tvořeném vodným roztokem 5-(hydroxymethyl)furan-2-karbaldehydu s koncentrací 1 až 60 mg/l, a při následném zpracování takto získané reflektometrické odezvy specifickým algoritmem, resp. algoritmy se intenzita staré chuti piva kvantifikuje na číselné škále 0 až 4; ve výjimečných případech však nelze vyloučit také dosažení hodnoty vyšší než 4. Kvantifikační limit tohoto způsobu je 1,0, jeho nejistota pak 0,5. Podpis licenční smlouvy 15.9.2020.

  • Název v anglickém jazyce

    The objective in-situ determination of stale flavor intensity of beer

  • Popis výsledku anglicky

    The invention relates to a method for in situ objective determination of the intensity of the stale taste of beer, in which an apparent sum of furan-2-carbaldehydes, in particular 5- (hydroxymethyl) furan-2-carbaldehyde and furan-2-carbaldehyde in a beer sample and in a control sample consisting of an aqueous solution of 5- (hydroxymethyl) furan-2-carbaldehyde at a concentration of 1 to 60 mg / l. There is obtained by the subsequent processing of the reflectometric response by a specific algorithm, resp. algorithms, the intensity of the stale beer taste, which is quantified on a numerical scale of 0 to 4; in exceptional cases, however, reaching a value higher than 4 cannot be ruled out. The quantification limit and uncertainty is 1.0 and 0.5, respectively. Signing the license contract Sept. 15, 2020.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    308407

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    18. 6. 2020

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský,a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence