Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zdravotní nezávadnost českých piv - legislativní dopady, aneb jak se bránit mystifikaci konzumentů piva ze strany bulváru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000050" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000050 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zdravotní nezávadnost českých piv - legislativní dopady, aneb jak se bránit mystifikaci konzumentů piva ze strany bulváru

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška na 40. Pivovarsko-sladařském semináři, 21.-22. 10. 2021 v Ostravě - Dolních Vítkovicích. V přednášce jsou shrnuty hlavní kontaminanty, které se potenciálně mohou vyskytnout v pivu, a to jak ze surovin, tak v průběhu výrobního procesu (tzv. procesní kontaminanty). Přednáška uvádí u každého kontaminantu (nebo skupiny) jejich toxicitu, způsob, jak se může dostat do piva a jak ho eliminovat, a konečně legislativně povolený nebo doporučený minimální koncentrační limit v pivu. Součástí přednášky jsou základní rady pivovarníkům, jak mají správně provádět kontroly svých piv na výskyt nežádoucích látek.

  • Název v anglickém jazyce

    Health safety of Czech beer - legislative impacts, or, how to prevent the mystification of beer consumers by the boulevard

  • Popis výsledku anglicky

    The lecture at the 40th Brewing and Malting Seminar, 21-22. 10. 2021 in Ostrava - Dolní Vítkovice. The presentation summarizes the main contaminants that can potentially occur in beer, both from raw materials and during the production process (so-called process contaminants). The lecture states for each contaminant (or group) their toxicity, the way in which it can get into beer and how to eliminate it, and finally the legislative or recommended concentration limit in beer. The lecture includes basic advices to brewers on how to properly perform inspections of their beers for the presence of contamining substances.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů