Nová metodika VUPS pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000037" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000037 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nová metodika VUPS pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška na konferenci 30.Pivovarsko sladařské dny , 31.10.-1.11.2024 v Českých Budějovicích. Abstrakt: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. představuje nový nástroj pro řízení a udržení vysokého standardu kvality surovin, piva a nápojů z pohledu zdravotní nezávadnosti. Tímto nástrojem je metodická příručka pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách. Obsahuje základní informace o toxických účincích sledovaných látek a způsobu, jakým se mohou dostat do finálního produktu, jejich nařízené nebo doporučené limity a návrh četnosti analýz těchto látek. Doporučené limity byly stanoveny na základě monitoringu cizorodých látek v českých pivech a surovinách, a dlouhodobého výzkumu zahrnující nejnovější odborné studie. Příručka je určena pro výrobce sladu a piva a mohou ji využít i zpracovatelé chmele. Příručka bude prezentována formou diskuse s pivovarskými, sladařskými a chmelařskými odborníky.
Název v anglickém jazyce
New VUPS Methodology for Contaminant Control in Beer and Its Raw Materials
Popis výsledku anglicky
Lecture at the conference 30th Brewery and Malting Days , 31.10.-1.11.2024 in České Budějovice. Abstract: The Research Institute of Brewing and Malting, Inc., introduces a new tool for managing and maintaining high-quality standards for raw materials, beer, and beverages from a health safety perspective. This tool is a methodological guide for monitoring contaminants in beer and its raw materials. It provides essential information about the toxic effects of monitored substances, how they can enter the final product, their mandated or recommended limits, and suggested analysis frequency for these substances.The recommended limits were established based on the monitoring of contaminants in Czech beers and raw materials, as well as long-term research incorporating the latest scientific studies. The guide is intended for malt and beer producers and can also be used by hop processors. It will be presented in a discussion format with brewing, malting, and hop-growing experts.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů