Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nová metodika VUPS pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000037" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000037 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nová metodika VUPS pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška na konferenci 30.Pivovarsko sladařské dny , 31.10.-1.11.2024 v Českých Budějovicích. Abstrakt: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. představuje nový nástroj pro řízení a udržení vysokého standardu kvality surovin, piva a nápojů z pohledu zdravotní nezávadnosti. Tímto nástrojem je metodická příručka pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách. Obsahuje základní informace o toxických účincích sledovaných látek a způsobu, jakým se mohou dostat do finálního produktu, jejich nařízené nebo doporučené limity a návrh četnosti analýz těchto látek. Doporučené limity byly stanoveny na základě monitoringu cizorodých látek v českých pivech a surovinách, a dlouhodobého výzkumu zahrnující nejnovější odborné studie. Příručka je určena pro výrobce sladu a piva a mohou ji využít i zpracovatelé chmele. Příručka bude prezentována formou diskuse s pivovarskými, sladařskými a chmelařskými odborníky.

  • Název v anglickém jazyce

    New VUPS Methodology for Contaminant Control in Beer and Its Raw Materials

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture at the conference 30th Brewery and Malting Days , 31.10.-1.11.2024 in České Budějovice. Abstract: The Research Institute of Brewing and Malting, Inc., introduces a new tool for managing and maintaining high-quality standards for raw materials, beer, and beverages from a health safety perspective. This tool is a methodological guide for monitoring contaminants in beer and its raw materials. It provides essential information about the toxic effects of monitored substances, how they can enter the final product, their mandated or recommended limits, and suggested analysis frequency for these substances.The recommended limits were established based on the monitoring of contaminants in Czech beers and raw materials, as well as long-term research incorporating the latest scientific studies. The guide is intended for malt and beer producers and can also be used by hop processors. It will be presented in a discussion format with brewing, malting, and hop-growing experts.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů