Optimalizace extrakční metody pro stanovení PAU ve sladu metodou HPLC-FLD
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000057" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000057 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Optimalizace extrakční metody pro stanovení PAU ve sladu metodou HPLC-FLD
Popis výsledku v původním jazyce
Pro potřebu v praxi byla vyvinuta rutinní metoda stanovení obsahu 15 polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) v ve sladovaných i nesladovaných obilovinách Pro přípravu vzorku byla použita metoda QuEChERS, která má dobrou výtěžnost (85 až 134 %), je jednoduchá a levná. Připravené vzorky byly stanoveny pomocí HPLC-FLD. V monitorovaných 20 vzorcích běžných sladů byly hodnoty obsahu PAU pod limitem kvantifikace (LOQ), vyšší hodnoty byly nalezeny pouze u nakuřovaného sladu.Poster. 40. Pivovarsko-sladařský seminář, 21. - 22. 10 2021, Ostrava - Dolní Vítkovice, ČR.
Název v anglickém jazyce
Optimising the extraction step for the PAHs determination in malt using HPLC-FLD
Popis výsledku anglicky
For practical use, a routine method for determinnation of the content of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in malted and unmalted cereals was developed. The QuEChERS method was used to the sample preparation. This method has a good recovery (85 to 134%), and it is simple and cheap. The prepared samples were determined by HPLC-FLD. In the monitored 20 samples of common malts, the values of PAH content were below the limit of quantification (LOQ), higher values were found only in smoked malt. Poster. 40th Brewing and Malting Seminar 21 - 22 October 2021, Ostrava - Dolní Vítkovice, CZ.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů