Sladovnický ječmen v roce 2021
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000085" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000085 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sladovnický ječmen v roce 2021
Popis výsledku v původním jazyce
Jakostní parametry byly hodnoceny u 264 vzorků sladovnického ječmene ze sklizně 2021 podle normy ČSN 46 1100-5. Průměrné obsahy dusíkatých látek byly 10,9 % a škrobu 64,2 %. Podíl zrna nad 2,5 mm dosáhl průměrné hodnoty 90,6 %. Hartman I., Psota V.: Sladovnický ječmen 2021 In: Kompendium 2022 (sborník referátů) "Sladovnický ječmen, stálice v turbulencích dnešní doby. Pivo nejlepší energetický nápoj!". Spolek pro ječmen a slad. 4-6, ISBN 978-80-213-3162-4.
Název v anglickém jazyce
Malting barley in 2021
Popis výsledku anglicky
Quality parameters were assessed in 264 samples of malting barley from crop 2021 according to the standard ČSN 46 1100-5. Average contents of nitrogenous substances and starch were 10.9 % and 64.2 %, respectively. Sieving fractions above 2.5 mm achieved the average value of 90.6 %. In: Compendium (proceeding of papers) . Hartman I., Psota V.: Malting barley 2021 "Malting barley, a stable star in the turbulence of our times. Beer is the best energy drink!". Barley and Malt Association. 2022, 4-6, ISBN 978-80-213-3162-4.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů