Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

METODICKÁ PŘÍRUČKA pro kontrolu cizorodých látek v pivu, nápojích na bázi piva a surovin pro jejich výrobu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000025" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://bezpecnostpotravin.cz/kategorie/menu/monitoring-cizorodych-latek/" target="_blank" >https://bezpecnostpotravin.cz/kategorie/menu/monitoring-cizorodych-latek/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    METODICKÁ PŘÍRUČKA pro kontrolu cizorodých látek v pivu, nápojích na bázi piva a surovin pro jejich výrobu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příručka obsahuje základní informace o toxických účincích sledovaných látek a způsobu, jakým se mohou dostat do finálního produktu, jejich nařízené nebo doporučené limity a návrh četnosti analýz těchto látek.Kontaminanty v pivu (obecně v potravinách a nápojích) lze rozdělit na environmentální (pocházející ze životního prostředí a surovin, obsažené v surovinách) a procesní (vznikají v průběhu výroby). Na základě těchto informací obsažených v příručce může výrobce posoudit, které kroky výroby jsou rizikové z pohledu přítomnosti toxických cizorodých látek a usnadní mu výběr potřebných analýz.

  • Název v anglickém jazyce

    METHODICAL GUIDE for the control of foreign substances in beer, beer-based beverages and raw materials for their production

  • Popis výsledku anglicky

    The manual contains basic information on the toxic effects of the substances monitored and how they can enter the final product, their prescribed or recommended limits and a proposal for the frequency of analysis of these substances.Contaminants in beer (generally in food and beverages) can be divided into environmental (originating from the environment and raw materials, contained in raw materials) and process (generated during production). Based on this information contained in the manual, the manufacturer can assess which steps of production are risky in terms of the presence of toxic foreign substances and will facilitate the selection of the necessary analyses.

Klasifikace

  • Druh

    H<sub>neleg</sub> - Promítnuto do směrnic nebo předpisů závazných v rámci příslušného poskytovatele

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo předpisu

    MZE-85166/2024-18111

  • Označení kompet. příslušného orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR - Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 – Nové Město

  • Územní platnost výsledku

    A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)