METODICKÁ PŘÍRUČKA pro kontrolu cizorodých látek v pivu, nápojích na bázi piva a surovin pro jejich výrobu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000025" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000025 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://bezpecnostpotravin.cz/kategorie/menu/monitoring-cizorodych-latek/" target="_blank" >https://bezpecnostpotravin.cz/kategorie/menu/monitoring-cizorodych-latek/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
METODICKÁ PŘÍRUČKA pro kontrolu cizorodých látek v pivu, nápojích na bázi piva a surovin pro jejich výrobu
Popis výsledku v původním jazyce
Příručka obsahuje základní informace o toxických účincích sledovaných látek a způsobu, jakým se mohou dostat do finálního produktu, jejich nařízené nebo doporučené limity a návrh četnosti analýz těchto látek.Kontaminanty v pivu (obecně v potravinách a nápojích) lze rozdělit na environmentální (pocházející ze životního prostředí a surovin, obsažené v surovinách) a procesní (vznikají v průběhu výroby). Na základě těchto informací obsažených v příručce může výrobce posoudit, které kroky výroby jsou rizikové z pohledu přítomnosti toxických cizorodých látek a usnadní mu výběr potřebných analýz.
Název v anglickém jazyce
METHODICAL GUIDE for the control of foreign substances in beer, beer-based beverages and raw materials for their production
Popis výsledku anglicky
The manual contains basic information on the toxic effects of the substances monitored and how they can enter the final product, their prescribed or recommended limits and a proposal for the frequency of analysis of these substances.Contaminants in beer (generally in food and beverages) can be divided into environmental (originating from the environment and raw materials, contained in raw materials) and process (generated during production). Based on this information contained in the manual, the manufacturer can assess which steps of production are risky in terms of the presence of toxic foreign substances and will facilitate the selection of the necessary analyses.
Klasifikace
Druh
H<sub>neleg</sub> - Promítnuto do směrnic nebo předpisů závazných v rámci příslušného poskytovatele
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo předpisu
MZE-85166/2024-18111
Označení kompet. příslušného orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR - Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 – Nové Město
Územní platnost výsledku
A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)