Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Divoké kvasinky v pivovarech – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000042" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000042 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Divoké kvasinky v pivovarech – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Divoké kvasinky, tj. kvasinky odlišné od kulturních pivovarských kmenů, mohou způsobovat výrazné problémy ve výrobě piva. Mohou se objevit v různých fázích procesu, největší komplikace způsobují během hlavního kvašení. Mezi hlavní kontaminanty v pivovarech patří například rody Saccharomyces, Candida, Hanseniaspora, Kluyveromyces, Rhodotorula a Torulaspora. V rámci přednášky byly prezentovány výsledky výzkumu zaměřeného na přítomnost divokých kvasinek v pivovarských provozech, jejich schopnost růst v pivu a vliv na zhoršení kvality piva. Byla diskutována účinnost sanitačních prostředků proti těmto nežádoucím mikroorganismům. Přednáška na 30. pivovarsko-sladařských dnech v Českých Budějovicích, konaných ve dnech 30. 10. - 1.11.2024.

  • Název v anglickém jazyce

    Wild Yeasts in breweries – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces

  • Popis výsledku anglicky

    Wild yeasts, i.e. yeasts different from cultural brewing strains, can cause serious problems in beer production. They can occur at different stages of the process, causing the greatest complications during the main fermentation. The main contaminants in breweries include the genera Saccharomyces, Candida, Hanseniaspora, Kluyveromyces, Rhodotorula and Torulaspora. The lecture presented the results of research focused on the presence of wild yeasts in breweries, their ability to grow in beer and the effect on beer quality reduction. The effectiveness of sanitation agents against these undesirable microorganisms was discussed. Lecture at the 30th Brewing and Malting Days in České Budějovice, held on 30/10 - 1/11/2024.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů