Divoké kvasinky v pivovarech – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000042" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000042 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Divoké kvasinky v pivovarech – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces
Popis výsledku v původním jazyce
Divoké kvasinky, tj. kvasinky odlišné od kulturních pivovarských kmenů, mohou způsobovat výrazné problémy ve výrobě piva. Mohou se objevit v různých fázích procesu, největší komplikace způsobují během hlavního kvašení. Mezi hlavní kontaminanty v pivovarech patří například rody Saccharomyces, Candida, Hanseniaspora, Kluyveromyces, Rhodotorula a Torulaspora. V rámci přednášky byly prezentovány výsledky výzkumu zaměřeného na přítomnost divokých kvasinek v pivovarských provozech, jejich schopnost růst v pivu a vliv na zhoršení kvality piva. Byla diskutována účinnost sanitačních prostředků proti těmto nežádoucím mikroorganismům. Přednáška na 30. pivovarsko-sladařských dnech v Českých Budějovicích, konaných ve dnech 30. 10. - 1.11.2024.
Název v anglickém jazyce
Wild Yeasts in breweries – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces
Popis výsledku anglicky
Wild yeasts, i.e. yeasts different from cultural brewing strains, can cause serious problems in beer production. They can occur at different stages of the process, causing the greatest complications during the main fermentation. The main contaminants in breweries include the genera Saccharomyces, Candida, Hanseniaspora, Kluyveromyces, Rhodotorula and Torulaspora. The lecture presented the results of research focused on the presence of wild yeasts in breweries, their ability to grow in beer and the effect on beer quality reduction. The effectiveness of sanitation agents against these undesirable microorganisms was discussed. Lecture at the 30th Brewing and Malting Days in České Budějovice, held on 30/10 - 1/11/2024.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů