Revoluce v analytické kontrole piv
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F25%3AN0000003" target="_blank" >RIV/60193697:_____/25:N0000003 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Revoluce v analytické kontrole piv
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška seznamuje posluchače s nástrojem IBIS, který slouží k jednoduché, komplexní, rychlé a ekonomické analytické kontrole kvality piv (případně také mladin a piv v průběhu kvašení). Dále seznamuje s možnostmi využití tohoto nástroje a s variantami nabízenými Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. Přednáška byla součástí programu vyhlašování výtěžů soutěže Česká pivní vize 2024, Žatec, 28.1.2025.
Název v anglickém jazyce
The revolution in an analytical control of beer
Popis výsledku anglicky
The lecture introduces the audience to the IBIS tool, which enables simple, comprehensive, fast, and cost-effective analytical quality control of beers (as well as worts and beers during fermentation). It also presents the potential applications of this tool and the options offered by the Research Institute of Brewing and Malting. The lecture was part of the award ceremony program for the Czech Beer Vision 2024 competition, Žatec, January 28, 2025.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10201 - Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FW03010440" target="_blank" >FW03010440: Predikce senzorické stability piva pomocí infračervené spektroskopie a umělé inteligence</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2025
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů