Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv titavinu na technologické parametry sladovnického ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F99%3A%230000146" target="_blank" >RIV/60193697:_____/99:#0000146 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv titavinu na technologické parametry sladovnického ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Titavin je hnojivo, které obsahuje 4,5 g titanu v litru. Cílem experimentu bylo ověřit vliv aplikace tohoto hnojiva na úrodnost a technologické parametry jarního ječmene ve třech různých stanicích. Z dosažených výsledků vyplývá, že vyživování listy, na které je aplikován Titavin, má pozitivní vliv na kvalitativní parametry: obsah škrobu, proteinů i úroveň extraktu. Obsah škrobu se po aplikaci Titavinu zvýšil o 1,4 %, po ošetření několika kultivarů Titavinem se obsah proteinů snížil o 1 %, úroveň extraktu zvýšil až na úroveň 0,9 %. Nejlepší výsledky byly dosahovány v případech, kdy byl Titavin aplikován v kombinaci s roztokem močoviny.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of titavin on the technological parametrs of malting barley

  • Popis výsledku anglicky

    Titavin is a fertilizer containing 4,5 g titanium in one litre. The aim of experiment was verified the influence of the aplication of this fertilizer on the yield and technological parametrs of spring barley in tree different stations. It is evident fromthese results that the leafy nutrition by Titavin fevourably influences the qualitative parametrs - content of starch, proteins a extract level. The contens of starch increased about 1,4% after the fertilization with Titavin, the proteins declined about1% after the attending the several cultivars by Titavin and the extract as far as 0,9%. The best results were achieved after the aplication of Titavin in combination whit solution of urea

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa rostlin, kvalita produkce a zpracovatelské využití : Plant nutrition, quality of production and processing

  • ISBN

    80-7157-368-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    52-56

  • Název nakladatele

    MZLU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    29. 6. 1999

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku