Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ALTERNATIVNÍ METODY HODNOCENÍ POTRAVIN

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F05%3A10229" target="_blank" >RIV/60460709:41110/05:10229 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ALTERNATIVNÍ METODY HODNOCENÍ POTRAVIN

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rozhodování spotřebitele o jakosti potravin na základě senzorických vlastností je obtížné zpracovat, protože do něj mohou vstupovat i ostatní vlivy, které lze jen stěží matematicky formalizovat. Jednou z metod, jak přetransformovat uvažování spotřebiteledo matematického algoritmu je například fuzzy logika. Algoritmus hodnocení (zpracování) je zapsán pomocí skupiny pravidel, která jsou blízká uvažování člověka.

  • Název v anglickém jazyce

    ALTERNATIVE METHODS OF THE FOOD EVALUATION

  • Popis výsledku anglicky

    The evaluation outputs can have different form and for its processing contributes also mathematical-statistical methods. The consumer decision of the food quality is difficult to process due to entering of the other impacts which can be hardly mathematically formalized. One of the methods for transformation of the consumer thinking to the mathematical algorithm is for example fuzzy logic. The evaluation algorithm is described by the set of rules, which are close to the man thinking.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F02%2FD172" target="_blank" >GP525/02/D172: Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agrární perspektivy XIV, Znalostní ekonomika

  • ISBN

    80-213-1372-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    753-757

  • Název nakladatele

    ČZU, Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    20. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku