Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití standardu GLOBALGAP při hodnocení dodavatelů potravinářské suroviny rostlinného původu za účelem zajištění bezpečnosti potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F10%3A47431" target="_blank" >RIV/60460709:41110/10:47431 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití standardu GLOBALGAP při hodnocení dodavatelů potravinářské suroviny rostlinného původu za účelem zajištění bezpečnosti potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem uplatnění metodiky je doplnit systém zajištění řízené produkce v potravinovém řetězci založený na analýze rizik metodikou hodnocení dodavatelů hlavní potravinářské suroviny rostlinného původu. Předložená metodika v zjednodušené, nicméně efektivní formě by zajišťovala eliminaci zdravotních a hygienických rizik u surovin rostlinného původu pro výrobu potravin, a to zejména z pohledu snižování rizik chemických (minimální limity reziduí, vč. obsahu těžkých kovů a dusičnanů) a mikrobiálních (koliformníbakterie, streptokoky aj.). Přístup by měl být zahrnut do oblasti kontroly kvality dodávek a hodnocení dodavatelů.

  • Název v anglickém jazyce

    Using the GLOBALGAP standard for supplier evaluating of food materials of plant origin to ensure food safety

  • Popis výsledku anglicky

    The aim is to complement the application of the methodology to a system of production management in the food chain based on risk analysis methodologies for evaluating the main suppliers of food ingredients of plant origin. The proposed methodology in a simple but effective form would ensure the elimination of health and health risks of vegetable raw materials for food production, particularly from the perspective of reducing chemical risks (minimal residue, inc. Heavy metals and nitrates) and micro (coliform bacteria, streptococci, etc.). Access should be included in the supply of quality control and evaluation of suppliers.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Hodnocení podle GLOBALGAPu

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    Osvědčení SZPI č. 1/2010/SZPI ze dne 5.12.2010; ISBN: 978-80-213-2135-9

  • Ekonomické parametry

    Ekonomický přínos plyne ze zavedení předběžného opatření, které předejde problémům s bezpečností produktu a tím i nákladům (a výdajům) s tím spojených. Podle odborného odhadu pro středně velký zpracovatelský podnik se pohybuje okolo 2 mil. Kč.

  • Označení certifikačního orgánu

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů