Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Foodstuffs Wastage in the Czech society

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F14%3A68212" target="_blank" >RIV/60460709:41110/14:68212 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Foodstuffs Wastage in the Czech society

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Food wastage is the cause of environmental and ethical problems and expenditures in economic and social domain, what brings challenges on the internal markets, both to the producers as well as to consumers. Restriction of the wastage is an important starting step not only in the fight against hunger in the World, but also for population nutrition improvement. Restriction of foodstuffs wastage could bring about more efficient soil utilization and better water resources management. The growing world population further deepens the environmental impact of food wastage. The article analyzes the attitude of Czech households to food wastage. The supporting data were gathered via questionnaires, the results were evaluated using the statistical methods of qualitative data analysis. Nearly one half of responding households estimated the amount of food thrown to the municipal waste to equal 100 kg/year/person. Better approach to food wastage issues was recorded in case of urban households. In general the Czech

  • Název v anglickém jazyce

    Foodstuffs Wastage in the Czech society

  • Popis výsledku anglicky

    Food wastage is the cause of environmental and ethical problems and expenditures in economic and social domain, what brings challenges on the internal markets, both to the producers as well as to consumers. Restriction of the wastage is an important starting step not only in the fight against hunger in the World, but also for population nutrition improvement. Restriction of foodstuffs wastage could bring about more efficient soil utilization and better water resources management. The growing world population further deepens the environmental impact of food wastage. The article analyzes the attitude of Czech households to food wastage. The supporting data were gathered via questionnaires, the results were evaluated using the statistical methods of qualitative data analysis. Nearly one half of responding households estimated the amount of food thrown to the municipal waste to equal 100 kg/year/person. Better approach to food wastage issues was recorded in case of urban households. In general the Czech

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AO - Sociologie, demografie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA403%2F06%2F1308" target="_blank" >GA403/06/1308: Participace občanů na veřejném životě venkovských obcí ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of SOCIOINT14- International Conference on Social Sciences and Humanities, http://www.ocerint.org/index.php/digital-library

  • ISBN

    978-605-64453-1-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    99-109

  • Název nakladatele

    OCERINT- International Organization Center of Academic Research

  • Místo vydání

    Istanbul, Turkey

  • Místo konání akce

    Istanabul, Turkey

  • Datum konání akce

    8. 9. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    978-605-64453-1