Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Foodstuffs Wastage in Czech Households

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A76043" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:76043 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Foodstuffs Wastage in Czech Households

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Foodstuffs wastage is a considerable problem having a negative impact on the economic, environmental and social area of life of the society. Financial and human capital has been spent on foodstuffs wastage unnecessarily, there is a burden on the environment through food waste cumulation with the subsequent generation of landfill gas, and water wastage and unnecessary devastation of land follow. Foodstuffs wastage in developed countries opens the scissors between the developed and the developing countries. Czech Republic belongs among the European countries with lower level of household foodstuffs waste. The paper is dealing with the problem of foodstuffs wastage in Czech households. Underlying data have been obtained based on a field questionnaire survey, the outcomes of which have been assessed using statistical methods from the area of verbal variables relationships analysis. Most Czech households throw away bread and white pastries most frequently, meat (chicken, usually) exceptionally only, and v

  • Název v anglickém jazyce

    Foodstuffs Wastage in Czech Households

  • Popis výsledku anglicky

    Foodstuffs wastage is a considerable problem having a negative impact on the economic, environmental and social area of life of the society. Financial and human capital has been spent on foodstuffs wastage unnecessarily, there is a burden on the environment through food waste cumulation with the subsequent generation of landfill gas, and water wastage and unnecessary devastation of land follow. Foodstuffs wastage in developed countries opens the scissors between the developed and the developing countries. Czech Republic belongs among the European countries with lower level of household foodstuffs waste. The paper is dealing with the problem of foodstuffs wastage in Czech households. Underlying data have been obtained based on a field questionnaire survey, the outcomes of which have been assessed using statistical methods from the area of verbal variables relationships analysis. Most Czech households throw away bread and white pastries most frequently, meat (chicken, usually) exceptionally only, and v

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10103 - Statistics and probability

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of ADVED 2017 3nd International Conference on Advances in Education and Social Sciences

  • ISBN

    978-605-82433-0-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    432-437

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Istanbul, Turkey

  • Místo konání akce

    Istanbul

  • Datum konání akce

    9. 10. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku