Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Food Wastage in the Czech Republic and Sustainable Development

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F16%3A71109" target="_blank" >RIV/60460709:41110/16:71109 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Food Wastage in the Czech Republic and Sustainable Development

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Abstract: The article explores responsible approaches to food buying within the context of the basic principles of sustainable development. Food wastage stands for a topical problem for each individual when satisfying his/her basic life requirements. The aim of this paper is to examine the approach of Czech households to food wastage in general and to suggest options which would prevent food wastage generated by households in particular. Comprehensive comparative research combined with quantitative and qualitative analysis was applied as the primary method to obtain input data. The first investigation was held in November 2014 in 121 households. It focused on the relevance of food wastage from the households’ point of view. Within the second follow-up investigation, 64 households were approached in March 2015. They were asked to record their actual daily food wastage in a logbook for a period of one month and comment on their general attitudes towards food handling. The results indicate that the l

  • Název v anglickém jazyce

    Food Wastage in the Czech Republic and Sustainable Development

  • Popis výsledku anglicky

    Abstract: The article explores responsible approaches to food buying within the context of the basic principles of sustainable development. Food wastage stands for a topical problem for each individual when satisfying his/her basic life requirements. The aim of this paper is to examine the approach of Czech households to food wastage in general and to suggest options which would prevent food wastage generated by households in particular. Comprehensive comparative research combined with quantitative and qualitative analysis was applied as the primary method to obtain input data. The first investigation was held in November 2014 in 121 households. It focused on the relevance of food wastage from the households’ point of view. Within the second follow-up investigation, 64 households were approached in March 2015. They were asked to record their actual daily food wastage in a logbook for a period of one month and comment on their general attitudes towards food handling. The results indicate that the l

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agrarian perspectives XXV. – GLOBAL AND EUROPEAN CHALLENGES FOR FOOD PRODUCTION, AGRIBUSINESS AND THE RURAL ECONOMY

  • ISBN

    978-80-213-2670-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    351-357

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo vydání

    Prague

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    14. 9. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000391137000045