Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Consumer behavior - people intolerant to gluten and gluten-free offer in the public catering sector

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F16%3A69988" target="_blank" >RIV/60460709:41110/16:69988 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.9755/ejfa.EJFA-2015-04-091" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.9755/ejfa.EJFA-2015-04-091</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.9755/ejfa.EJFA-2015-04-091" target="_blank" >10.9755/ejfa.EJFA-2015-04-091</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Consumer behavior - people intolerant to gluten and gluten-free offer in the public catering sector

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Background: Following a lifelong gluten-free diet may be very difficult for the involved individuals, especially when visiting restaurants and other dining establishments Aims: With respect to the growing popularity and public interest in the gluten-free diet and other specific food allergies, the objective was to determine what are the current consumer preferences of celiacs when eating out and what is their view on the relevant food offer in the public catering sector. The other objective was to examine the dependence of the selected traits important for the consumer behavior in the decision-making process when choosing dining facilities. Method: We used a comparative research with a combination of quantitative and qualitative research in the Czech Republic. The contingency tables were used to evaluate the data obtained from the research. Results: We interviewed 603 celiac consumers. We demonstrated the positive correlation between the economic status and selection of dining facilities in the case

  • Název v anglickém jazyce

    Consumer behavior - people intolerant to gluten and gluten-free offer in the public catering sector

  • Popis výsledku anglicky

    Background: Following a lifelong gluten-free diet may be very difficult for the involved individuals, especially when visiting restaurants and other dining establishments Aims: With respect to the growing popularity and public interest in the gluten-free diet and other specific food allergies, the objective was to determine what are the current consumer preferences of celiacs when eating out and what is their view on the relevant food offer in the public catering sector. The other objective was to examine the dependence of the selected traits important for the consumer behavior in the decision-making process when choosing dining facilities. Method: We used a comparative research with a combination of quantitative and qualitative research in the Czech Republic. The contingency tables were used to evaluate the data obtained from the research. Results: We interviewed 603 celiac consumers. We demonstrated the positive correlation between the economic status and selection of dining facilities in the case

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Emirates Journal of Food and Agriculture

  • ISSN

    2079-052X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    271-276

  • Kód UT WoS článku

    000375241600007

  • EID výsledku v databázi Scopus