Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Availability of foodstuffs intended for special nutrition with focus on gluten-free products as a part of global health situation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A74900" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:74900 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Availability of foodstuffs intended for special nutrition with focus on gluten-free products as a part of global health situation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    At present, there is a significant increase in the number of people customers who are forced to consume food for special nutrition due to various health reasons. There is a variety of food allergies or diseases requiring adherence to a specific diet regime. An important group is formed by people with gluten intolerance. Epidemiological studies conducted over the last decade have revealed the fact that celiac disease is one of the worlds most widespread life-long illnesses. It is therefore possible to say that in the case of food allergies this is a global problem (globalization). Although drugs are being tested to supplement or even completely replace the gluten-free diet, to effectively deal with celiac disease is currently possible only by adhering to a gluten free diet. These consumers must therefore look for foods that meet their health requirements in their composition. Distribution of food for gluten free diet is subject to a number of different constraints. In general, groceries intended for s

  • Název v anglickém jazyce

    Availability of foodstuffs intended for special nutrition with focus on gluten-free products as a part of global health situation

  • Popis výsledku anglicky

    At present, there is a significant increase in the number of people customers who are forced to consume food for special nutrition due to various health reasons. There is a variety of food allergies or diseases requiring adherence to a specific diet regime. An important group is formed by people with gluten intolerance. Epidemiological studies conducted over the last decade have revealed the fact that celiac disease is one of the worlds most widespread life-long illnesses. It is therefore possible to say that in the case of food allergies this is a global problem (globalization). Although drugs are being tested to supplement or even completely replace the gluten-free diet, to effectively deal with celiac disease is currently possible only by adhering to a gluten free diet. These consumers must therefore look for foods that meet their health requirements in their composition. Distribution of food for gluten free diet is subject to a number of different constraints. In general, groceries intended for s

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Globalization and its Socio-Economic Consequences 2017 (Proceeding)

  • ISBN

    978-80-8154-212-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    2260-2266

  • Název nakladatele

    University of Zilina, The Faculty of Operation and Economics of Transport and Communications, Department of

  • Místo vydání

    žilina

  • Místo konání akce

    Žilina - Rájecké Teplice

  • Datum konání akce

    4. 10. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku