Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutritional Values of Foods on a Population of the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A89396" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:89396 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2071-1050/13/14/7529" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2071-1050/13/14/7529</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/su13147529" target="_blank" >10.3390/su13147529</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional Values of Foods on a Population of the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this text is to present the results of the research we carried out on a group of inhabitants of the Czech Republic who actively (or at least occasionally) engage in sports activities. The aim of the research was to analyse the consumer behavior of athletes in the Czech Republic with an emphasis on their use of health food stores and their habits in monitoring the nutritional values of food, in the content of sugar and carbohydrates in the food they consume. Excess sugar consumption, obesity, and, conversely, the issue of a healthy lifestyle and the growing interest in healthy (alternative) lifestyles, have often been a subject of debate. The research has shown, among other things, that 58% of respondents consume sugar, 70% of men and 88% of women shop at health food stores at least occasionally, and the most monitored values are calories, carbohydrates, and sugar.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional Values of Foods on a Population of the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this text is to present the results of the research we carried out on a group of inhabitants of the Czech Republic who actively (or at least occasionally) engage in sports activities. The aim of the research was to analyse the consumer behavior of athletes in the Czech Republic with an emphasis on their use of health food stores and their habits in monitoring the nutritional values of food, in the content of sugar and carbohydrates in the food they consume. Excess sugar consumption, obesity, and, conversely, the issue of a healthy lifestyle and the growing interest in healthy (alternative) lifestyles, have often been a subject of debate. The research has shown, among other things, that 58% of respondents consume sugar, 70% of men and 88% of women shop at health food stores at least occasionally, and the most monitored values are calories, carbohydrates, and sugar.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50902 - Social sciences, interdisciplinary

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sustainability

  • ISSN

    2071-1050

  • e-ISSN

    2071-1050

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    14

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1-13

  • Kód UT WoS článku

    000676941400001

  • EID výsledku v databázi Scopus