Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potato tubers as a significant source of antioxidants in human nutrition.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000849" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000849 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Potato tubers as a significant source of antioxidants in human nutrition.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    One of the richest sources of antioxidants in human diet are potato tubers (Solanum tuberosum L.). Their antioxidant content decreases in great deal atherosclerotic processes, inhibits from cholesterol accumulation in blood serum and enhances resistanceof vascular walls. Many antioxidants decrease risk of coronary heart disease and have free radical scavenging effect. The main potato antioxidants are polyphenols, ascorbic acid, carotenoids, tocopherols, a-lipoic acid, and selenium.

  • Název v anglickém jazyce

    Potato tubers as a significant source of antioxidants in human nutrition.

  • Popis výsledku anglicky

    One of the richest sources of antioxidants in human diet are potato tubers (Solanum tuberosum L.). Their antioxidant content decreases in great deal atherosclerotic processes, inhibits from cholesterol accumulation in blood serum and enhances resistanceof vascular walls. Many antioxidants decrease risk of coronary heart disease and have free radical scavenging effect. The main potato antioxidants are polyphenols, ascorbic acid, carotenoids, tocopherols, a-lipoic acid, and selenium.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Rostlinná výroba (Plant Production)

  • ISSN

    0370-663X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus