Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mlynářská a pekařská jakost netradičních druhů pšenic (jednozrnka, dvouzrnka, kamut) a možnosti jejich využití

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002353" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002353 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mlynářská a pekařská jakost netradičních druhů pšenic (jednozrnka, dvouzrnka, kamut) a možnosti jejich využití

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mlynářská a pekařská jakost byla hodnocena u pšenice jednozrnky, dvouzrnky, kamutu a kontroly - jarní pšenice obecné Triso. Netradiční druhy pšenic vykazovaly oproti kontrole podstatně vyšší obsah N-látek, mokrého lepku a popelovin. Kvalita lepkového komplexu, charakterizovaná SDS-testem však byla lepší u kontroly. Měrný objem pečiva byl u netradičních pšenic nižší, ale senzorické hodnocení pečiva bylo lepší ve srovnání s kontrolou.

  • Název v anglickém jazyce

    Milling and baking quality non-traditional wheats (T.monococcum, T.dicoccon, kamut) and possibilities of their using

  • Popis výsledku anglicky

    Millin and baking quality of T. monococcum, T. dicoccon, kamut and spring variety of T.aestivum Triso as check variety were studied. Substantially higher protein content, wet gluten content and ash content were typical for non-traditional wheat in comparison with check variety of T.aestivum. Quality of gluten complex, characterised by SDS-test was better at the check variety.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA303%2F01%2F1380" target="_blank" >GA303/01/1380: Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii: alternativní zdroje, jejich testování a využití</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - Aktuální poznatky v oblasti jakosti zemědělské a potravinářské produkce

  • ISBN

    80-902436-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    23-27

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pícninářský

  • Místo vydání

    Troubsko

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    8. 11. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku