Vliv intenzity pěstování na kvalitu ozimé pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002390" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002390 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv intenzity pěstování na kvalitu ozimé pšenice
Popis výsledku v původním jazyce
V pokusech s odrůdami ozimé pšenice Ebi (pekařská jakost E) a Estica (pekařská jakost C) byl hodnocen vliv intenzity pěstování - ekologický způsob a konvenční způsob (80, resp. 120 kg N.ha-1) na ukazatele technologické jakosti při různé výši výsevku (2,5a 5,0 MKS.ha-1) a dvou termínech setí (13.9. a 14.10.1999).Vyšší intenzita pěstování se projevila zejména na vyšších hodnotách obsahu N-látek a mokrého lepku, výše výsevku se na hodnocených jakostních ukazatelích příliš neprojevila, při 2.termínu výsevudosáhly hodnocené odrůdy mírně vyšších hodnot obsahu N-látek a mokrého lepku odrůda Ebi dosahovala lepších hodnot jakostních ukazatelů ve srovnání s Esticou.
Název v anglickém jazyce
Influence of the growing intenzity on quality of winter wheat
Popis výsledku anglicky
In the field experiments with two varieties of winter wheat Ebi (quality group E) and Estica (quality group C) was evaluated influence of growing intensity - ecological growing system and conventional growing system (80 and 120 kg N.ha-1) on parameters of technological quality during different sowing rate (2,5 and 5,0 mill. seeds per ha) and two terms pf sowing (13.9. and 14.10.1999). At the higher intensity of growing were achieved higher values of protein content and wet gluten content in grain. Influence of used sowing rate on evaluated quality parameters was not important. At the 2nd term of sowing were achieved better results in protein and wet gluten content. Values of quality parameters of variety Ebi were better in comparison with variety Estica.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník - Agricultura-Sciencia- Prosperitas - II. Stabilizující a omezující faktory tvorby výnosu a jakosti rostl.produkce
ISBN
80-213-0847-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
91-94
Název nakladatele
Česká zemědělská univerzita
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
ČZU Praha
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—