Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv intenzity pěstování na kvalitu ozimé pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002390" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002390 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv intenzity pěstování na kvalitu ozimé pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V pokusech s odrůdami ozimé pšenice Ebi (pekařská jakost E) a Estica (pekařská jakost C) byl hodnocen vliv intenzity pěstování - ekologický způsob a konvenční způsob (80, resp. 120 kg N.ha-1) na ukazatele technologické jakosti při různé výši výsevku (2,5a 5,0 MKS.ha-1) a dvou termínech setí (13.9. a 14.10.1999).Vyšší intenzita pěstování se projevila zejména na vyšších hodnotách obsahu N-látek a mokrého lepku, výše výsevku se na hodnocených jakostních ukazatelích příliš neprojevila, při 2.termínu výsevudosáhly hodnocené odrůdy mírně vyšších hodnot obsahu N-látek a mokrého lepku odrůda Ebi dosahovala lepších hodnot jakostních ukazatelů ve srovnání s Esticou.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of the growing intenzity on quality of winter wheat

  • Popis výsledku anglicky

    In the field experiments with two varieties of winter wheat Ebi (quality group E) and Estica (quality group C) was evaluated influence of growing intensity - ecological growing system and conventional growing system (80 and 120 kg N.ha-1) on parameters of technological quality during different sowing rate (2,5 and 5,0 mill. seeds per ha) and two terms pf sowing (13.9. and 14.10.1999). At the higher intensity of growing were achieved higher values of protein content and wet gluten content in grain. Influence of used sowing rate on evaluated quality parameters was not important. At the 2nd term of sowing were achieved better results in protein and wet gluten content. Values of quality parameters of variety Ebi were better in comparison with variety Estica.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - Agricultura-Sciencia- Prosperitas - II. Stabilizující a omezující faktory tvorby výnosu a jakosti rostl.produkce

  • ISBN

    80-213-0847-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    91-94

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    ČZU Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku