Význam mléčného tuku a bílkovin ve výživě lidí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002950" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002950 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Význam mléčného tuku a bílkovin ve výživě lidí
Popis výsledku v původním jazyce
Článek pojednává o OMEGA-3 mastných kyselinách v mléčném tuku a o jejich hypocholesterolemickém ovlivnění výživy lidí. Nízká koncentrace atherogenních lipoproteinů v krevní plazmě (LDLs). Požadavky na aminokyseliny v dětské kojenecké výživě. Esenciální asemiesenciální aminokyseliny ve výživě lidí. Nízkotučné mléčné produkty 2-4x v denní stravě.
Název v anglickém jazyce
The Values of Milk Fat and Protein in Human Diet
Popis výsledku anglicky
The article deals about OMEGA-3 fatty acids in milk fat and its hypocholesterolemic influences in human diet. Low concentration atehrogenic lipoproteins in blood (LDLs). Aminoacids requirements in baby milk diet (or children diet). Esential and semiesential amoniacids in human diet. Low milk products 2-4x in daily human diet.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník referátů z mezinárodní konference "Den mléka 2001"
ISBN
80-213-0763-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
74-76
Název nakladatele
KCHSM, ČZS AF ČZU Praha a ISV Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—